Veselje nogometašev Rome na San Siru. Foto: EPA
Veselje nogometašev Rome na San Siru. Foto: EPA
Daniele De Rossi
Daniele De Rossi je v 78. minuti odločil tekmo z bele točke. Foto: EPA

Črno-modri so pred 55.000 gledalci tako vnovič klonili proti Rimljanom, ki so superpokal po letu 2001 dvignili drugič. Odločitev je padla v 78. minuti, ko je Daniele De Rossi zadel z 11-metrovke, potem ko je Nicolas Burdisso v kazenskem prostoru zaprl pot Francescu Tottiju. Vratar Julio Cesar se je vrgel v pravo stran, vendar je bil prekratek.


Nezbrani Giuly

Na začetku tekme je imel najlepšo priložnost Ludovic Giuly, ki je iz ugodnega položaja streljal previsoko, Inter na čelu z Zlatanom Ibrahimovićem pa se je prebudil šele v končnici prvega polčasa. Srečanje je postalo še bolj zanimivo v drugem delu, ko sta bila pri Interju najbolj nevarna David Suazo in Luis Figo. Prvi je osamljen z glavo meril naravnost v vratarja Donija, drugemu pa je ta po izvrstni podaji Ibrahimovića ukradel žogo.

Bizarna izključitev Perrotte
Pri Romi je še eno priložnost zapravil Giuly, na 2:0 pa bi lahko ob koncu povišal Mirko Vučinić. V 72. minuti je rdeči karton prejel Simone Perrotta, ki se je pripravljal na vstop na igrišče. Besedno naj bi obračunaval s stranskim sodnikom. Gostje so kljub temu tekmo končali z 11 nogometaši na zelenici.

"Igralci, ki so stopili na igrišče, so pokazali karakter in zasluženo osvojili superpokal. To je veliko zadoščanje za nas in navijače. Samo tisti, ki so blizu kluba, lahko razumejo naše veselje," je blestel od sreče trener Rome Luciano Spaletti.

Italijanski superpokal:
Inter - ROMA 0:1 (0:0)
55.000; De Rossi 78.
RK: Perrotta 72./Roma

M. R.