Ruski predsednik Dmitrij Medvjedov je pred dnevi sprejel nogometno reprezentanco. Foto: EPA
Ruski predsednik Dmitrij Medvjedov je pred dnevi sprejel nogometno reprezentanco. Foto: EPA

Po Euru so na Rusa prvi lovke stegnili v Barceloni, govorice pa je okrepil še Aršavin sam, ki je priznal, da želi zaigrati za katalonski ponos. Ruski mediji poročajo, da je Aršavin te dni v Londonu, kjer je imel pogovore z Arsenalom in Chelseajem. Njegov zastopnik Dennis Latcher pa je namignil, da bi bil najbližji prestop v Arsenal: "Potem ko je Chelsea kupil Deca, so se nekoliko ohladili. Ne verjamem, da bi hoteli imeti tako Deca kot Aršavina."

Cena med 20 in 25 milijoni funtov
Trener Zenita Dick Advocaat je napovedal, da Aršavin za Ruse (ti so sredi državnega prvenstva) nekaj časa ne bo igral: "Dokler vse stvari ne bodo jasne, nima pomena, da Andrej igra za nas." Hkrati je še pribil ceno: "Nima smisla, da skušamo zadržati igralca, če nekdo ponudi dovolj denarja. Prepričani smo, da je prava cena med 20 in 25 milijoni funtov."

Na Euru opozoril nase
Aršavin je na Euru odigral le tri tekme. Proti Švedski in Nizozemski je opozoril nogometni svet s svojo hitrostjo in odlično igro. Slabše je odigral le proti Španiji, ko se je žoge dotaknil samo 14-krat.

S. J.