29-letni vezist iz Kopra je barve izbrane vrste nazadnje branil proti Severni Irski v Belfastu. Foto: MMC RTV SLO
29-letni vezist iz Kopra je barve izbrane vrste nazadnje branil proti Severni Irski v Belfastu. Foto: MMC RTV SLO

Medijska zgodba o "ilegalni" športni stavnici, ki naj bi na območju Maribora protizakonito delovala že dlje časa, je dozorela v kazensko ovadbo, piše Večer. Sredi prejšnjega tedna so imeli varnostni organi v rokah dovolj dokazov, da so Mariborčane Kosto Turnerja, Ivana Vinka, Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška pospremili za zapahe. Osumljeni so združevanja v hudodelski združbi, ki se je specializirala za nezakonito pobiranje stav na športne dogodke, pretežno nogometne tekme.

Policijska uprava Maribor je za 12. uro sklicala novinarsko konferenco, na kateri bo predstavila "rezultate uspešno zaključene kriminalistične preiskave in prijetje več osumljencev, ki so izvrševali kazniva dejanja nedovoljenih iger na srečo".

V pol leta trajajoči akciji so slovenskim policistom na pomoč priskočili tudi kolegi iz tujine, poroča štajerski dnevnik. Vpletenosti v domnevno štajersko stavničarsko mafijo sta namreč osumljena še dva nogometaša, ki ne bivata v Sloveniji. Govor je o nogometnem reprezentantu Goranu Šukalu (Duisburg) in o nekdanjem srbskem nogometašu Saši Simiću.

Policisti so kazensko ovadbo napisali zoper vseh šest omenjenih, za Mariborčane je preiskovalni sodnik že odredil pripor, ali bodo organi pregona prostost odvzeli tudi nogometašema, pa za zdaj ni znano, saj slovenski policisti menda še čakajo na ugotovitve hišnih preiskav, ki naj bi bile pri njima menda opravljene prej kot v Mariboru.

Ovadeni naj bi bili iz mariborske prepovedane stavnice samo od oktobra lani iztržili najmanj 250.000 evrov. Šukalo naj bi samo letos v mariborsko stavnico vložil za okrog 1,9 milijona evrov, pri čemer naj bi večino vloženega denarja pobral od drugih nogometašev, še dodaja Večer.