Alessandro Del Piero bo začel v udarni enajsterici. Veteran je proti Interju prikazal zelo dobro igro. Foto: EPA
Alessandro Del Piero bo začel v udarni enajsterici. Veteran je proti Interju prikazal zelo dobro igro. Foto: EPA
Arjen Robben
Arjen Robben bo joker Louisa van Gaala. Foto: EPA
Didier Deschamps
Didier Deschamps se ne predaja. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo med tekom na stadionu Velodrome. V torek bo zvezdnik kraljevega kluba lahko dal vse od sebe, saj ga v soboto na Mestalli ne bo. Foto: EPA

Gostitelji, ki so si samozavest dvignili v soboto z veliko zmago na derbiju proti Interju (2:1), bodo igrali brez branilca Giorgia Chiellinija, vratar Gianluigi Buffon pa bo stisnil zobe. Chiellini si je na sobotnem derbiju poškodoval meča in bo moral počivati najmanj 20 dni. Zamenjal ga bo Nicola Legrottaglie.

Ferrara: To je finalna tekma
Buffon je prestavil nujno operacijo levega kolena na sredo. Težave z meniskusom ima italijanski reprezentančni vratar že dlje časa, a za to ključno tekmo bo še potrpel. Po operaciji naj bi se na igrišča vrnil v mesecu in pol.

"To je za nas finalna tekma. Zadostuje nam remi, a velike ekipe vedno igrajo na zmago. O točki v našem moštvu niti ne razmišljamo. Rad bi videl, da bi moji vraovanci imeli isti motiv, disciplino in željo, kot v soboto proti Interju," je dejal trener Juventusa Ciro Ferrara.

Nova kazen za Juve
Italijansko športno razsodišče je Juventusu naložilo globo v višini 25.000 evrov, ker so njegovi navijači na tekmi z Interjem zmerjali temnopoltega igralca milanskega Interja Maria Balotellija. To je že druga kazen, ki jo je moral plačati Juventus zaradi rasističnih izgredov svojih navijačev, usmerjenih proti Balotelliju. Ko so se pristaši stare dame prvič spozabili z neprimernim skandiranjem, so morali v Torinu plačati 20.000 evrov kazni.

Van Gaal bi s to zmago rešil vse težave
Louis van Gaal
po treh zaporednih zmagah spet lažje diha. V Ligi prvakov je bil Bayern že v popolnoma izgubljenem položaju, a je Juve klonil v Bordeauxu z 0:2 in Bavarci so z zmago nad Maccabijem Haifo (1:0) izsilili odločilno tekmo na olimpijskem stadionu v Torinu. V Bundesligi tekmeci iz kroga v krog puščajo točke, vodilni Bayer je v zadnjem krogu le remiziral v Hannovru. Razlika do vrha je le še štiri točke.

V napadu bosta zaigrala Ivica Olić in Mario Gomez, Arjen Robben bo začel na klopi, saj še ni pripravljen za vseh 90 minut. Nizozemec je poleg Riberyja dodana vrednost Bavarcev, a oba imata nenehne težave s poškodbami. Francoski virtuoz naj bi se vrnil šele januarja.

Toni se januarja vrača v Italijo
V ekipi znova ne bo Luce Tonija, ki se nikakor ne ujame z van Gaalom. "Zelo pogrešam domovino, navijače, prijatelje in mamo. Prepričan sem, da se bom že januarja vrnil v Italijo, ne vem pa še za kateri klub bom igral. Pri Bayernu sem naredil nekaj napak, a še vedno upam, da me bo selektor Lippi vpoklical v ekipo za svetovno prvenstvo," je povedal 32-letni napadalec, ki je bil leta 2008 najboljši strelec Bundeslige.

"Tekma v Torinu je neverjetno pomambna za nas. Naša forma se dviguje, pripravljeni smo na ta finale," je povedal van Gaal. Tekmo bo sodil Massimo Busacca. Švicar je delil pravico že na majskem finalu Lige prvakov med Barcelono in Manchester Unitedom (2:0).

Bo Wolfsburg izkoristil težave rdečih vragov?
Zelo vroče bo tudi v skupini B, kjer bo Wolfsburg gostil Manchester United. Nemški prvaki bi si z zmago lahko zagotovili prvo mesto (na Old Traffordu so klonili z 1:2), remi ali poraz pa jih ob zmagi CSKA-ja v Carigradu vodi le v Evropsko ligo. Rdeči vragi imajo ogromne težave s poškodbami. Manjkali bodo Nemanja Vidić, Wes Brown, Gary Neville, Rafael, Fabio, John O'Shea in Jonny Evans. V obrambi bo poleg Patrica Evraja zaigral 19-letni Oliver Gill, prav tako pa tudi vezist Michael Carrick, ki je to nalogo dobro opravil že ob sobotni zmagi nad West Hamom.

Deschamps upa na čudež na Velodromu
V skupini C Marseille upa na čudež proti madridskemu Realu. Če Milan osvoji tri točke pri odpisanemu Zürichu, bi morali Francozi odpraviti kraljevi klub s 3:0. "Nekaj neverjetnega bi se moralo zgoditi, da bi mi izpadli," je dejal Gonzalo Higuain. Real se je v soboto namučil z Almerio (4:2), ta konec tedna pa ga čaka derbi Primere division proti Valencii. Cristiano Ronaldo na Mestalli zaradi rdečega kartona ne bo smel igrati, v torek pa bo lahko nastopil na Velodromu.

"Vsi bomo morali biti na najvišjem nivoju in upati, da bo imel Real slab dan. Vsekakor želimo zmagati to tekmo, nikoli pa se ne ve, kaj se bo zgodilo v Zürichu. Proti Nici smo zmagali s 3:1, a naša obramba ni bilo dobra," je poudaril Didier Deschamps, ki je na klopi Monaca leta 2004 izločil Real v četrtfinalu Lige prvakov.

6., zadnji krog, torek ob 20.45, skupina A:
JUVENTUS - BAYERN

Verjetni postavi:


Juventus:
Buffon, Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso, Camoranesi, Sissoko, Marchisio, Diego, Amauri, del Piero.

Bayern: Butt, Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber, Müller, van Bommel, Schweinsteiger, Pranjić, Gomez, Olić.

MACCABI HAIFA - BORDEAUX


Lestvica:

BORDEAUX * 5 4 1 0 8:2 13
JUVENTUS 5 2 2 1 3:3 8
BAYERN 5 2 1 2 5:4 7
MACCABI HAIFA 5 0 0 5 0:7 0
* - že v osmini finala


Skupina B:
BEŠIKTAŠ - CSKA MOSKVA
WOLFSBURG - MANCHESTER UNITED


Lestvica:

MANCHESTER UTD. * 5 3 2 0 7:5 10
WOLFSBURG 5 2 1 2 8:5 7
CSKA MOSKVA 5 2 1 2 8:9 7
BEŠIKTAŠ 5 1 1 3 2:6 4
* - že v osmini finala



Skupina C:
ZÜRICH - MILAN
MARSEILLE - REAL MADRID


Lestvica:

REAL MADRID 5 3 1 1 12:6 10
MILAN 5 2 2 1 7:6 8
MARSEILLE 5 2 1 2 9:7 7
ZÜRICH 5 1 0 4 4:13 3



Skupina D:
CHELSEA - APOEL
ATLETICO MADRID - PORTO


Lestvica:

CHELSEA * 5 4 1 0 9:2 13
PORTO * 5 3 0 2 5:3 9
ATLETICO MADRID 5 0 3 2 3:9 3
APOEL 5 0 2 3 2:5 2
* - že v osmini finala