Olimpija potrebuje v Žilini, kjer Trenčin gosti evropske tekme, zmago za dva gola oz. - če se ponovijo Stožice - uspeh za gol. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija potrebuje v Žilini, kjer Trenčin gosti evropske tekme, zmago za dva gola oz. - če se ponovijo Stožice - uspeh za gol. Foto: www.alesfevzer.com
Etien Velikonja
Etien Velikonja je zadel na prvih dveh uradnih tekmah v dresu Olimpije - v sredo v Ligi prvakov in v soboto v Prvi ligi TS. Foto: www.alesfevzer.com
Trenčin
Trenčin je v soboto doživel šok v 1. krogu slovaškega prvenstva. Obrambo naslova so namreč začeli s porazom pri skromnem klubu Zemplin Michalovce, ki je bil boljši z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija na težko gostovanje v Žilino

Trenčin je na prvi tekmi v Stožicah slavil zmago s 4:3, prvakom Slovaške pa je kazalo še precej bolje, saj so po dobre pol ure vodili že s 4:0. Kljub vsemu v ljubljanskem taboru verjamejo v napredovanje.

Trener Rodolfo Vanoli še vedno ne bo mogel računati na nekaj nosilcev igre, kot so Nejc Vidmar, Nemanja Mitrović, Nik Kapun in Rok Kronaveter, ga pa veseli dobra forma Etiena Velikonje.
Peklensko zahtevna preizkušnja
"Znova bom poudaril, da bomo pravi takrat, ko se vrnejo vsi poškodovani igralci. V tem trenutku razpolagamo z zoženim igralskim kadrom, ki daje vse od sebe za zmago na vsaki tekmi. Tudi v Žilini bomo storili vse, kar je v naši moči, da se bomo veselili napredovanja v naslednji krog kvalifikacij za Ligo prvakov. Zavedamo se, da nas čaka peklensko zahtevna preizkušnja proti moštvu, ki je že v Stožicah demonstriralo obrise sodobne nogometne igre z veliko teka, agresivnosti in zavidljive ravni tehnično-taktičnega znanja. Vendar imamo tudi mi svoje adute, ki jih bomo skušali udejanjiti na sredini povratni tekmi. Prepričan sem, da imamo lepe možnosti za skupno zmago,"
je za Olimpijino spletno stran dejal Vanoli.

Če prvi dosežejo gol ...
Dodal je, da je Trenčin v rezultatski prednosti, Olimpija pa v psihološki zaradi vrnitve po visokem zaostanku z 0:4. "Če prvi dosežemo zadetek, je možno prav vse. V vsakem primeru pa bomo svojo igro gradili na potrpežljivih napadih in čvrsti obrambi, ki je prvi pogoj za končni uspeh. Verjamem v to ekipo in igralce, ki jih imam na razpolago. Tolikokrat so že pokazali, da so iz pravega testa, zato sem prepričan, da v Žilini zagotovo ne bodo razočarali," je še povedal Vanoli.

"Ne verjamem, da se lahko ponovi slab uvod"
Velikonja je hitro upravičil naziv okrepitev in poudarja, da poraz na prvi tekmi ni zamajal samozavesti. "Prepričan sem, da bomo bistveno bolje krenili v povratni obračun, saj vemo, od kod pretijo največje nevarnosti. V Žilini nas namreč čaka povsem drugačna zgodba, kot je bila tista v Stožicah. Preprosto ne verjamem, da se nam lahko ponovi tako slab uvod v tekmo, obenem pa si želim, da bi se znali ustrezno odzvati na njihovo agresivno igro," je odločen strelec zmagovitega zadetka na sobotnem prvenstvenem obračunu s Celjem, ki verjame, da je moštvo Trenčina premagljivo z dvema zadetkoma razlike, kolikor Ljubljančani potrebujejo za uvrstitev v 3. krog kvalifikacij.

V Evropi se igra na izid, ne za umetniški vtis
"Takoj po končani tekmi v Stožicah sem dejal, da verjamem v naš končni uspeh. To pa zato, ker ima Trenčin kar nekaj pomanjkljivosti v svoji igri, ki jih lahko ob ustrezni taktični pripravi izkoristimo v svojo korist. Še posebej sem vesel zaradi prvenstvene zmage proti Celju, ki je pokazala določen napredek v naši igri. Predvsem v fazi obrambe, ki je šepala v prvem polčasu na prvi tekmi. Vsi dobro vemo, da se v Evropi igra na rezultat, da je kakovostna moštvena izvedba pomembnejša od umetniškega vtisa, ki na dolgi rok ne prinaša pozitivnega rezultata. Verjamem v naše moštvo, ki ima dovolj kakovosti in znanja, da preskoči sicer visoko slovaško oviro,"
poudarja Etien Velikonja.

LIGA PRVAKOV, 2. predkrog

Povratne tekme, sreda ob 20.15:
TRENČIN (SLK) - OLIMPIJA 4:3
Odigrano v torek:
Alashkert (ARM) - DINAMO TBILISI 1:1 (0:1) 0:2

Liepaja (LAT) - SALZBURG 0:2 (0:1) 0:1
Berisha 35., Bernardo 65.

APOEL - New Saints (WAL) 3:0 (0:0) 0:0
Šerif - HAPOEL BER ŠEVA 0:0 2:3

Seinäjoki (FIN) - BATE BORISOV 2:2 (1:2) 0:2

KÖBENHAVN - Crusaders (S. IRS) 6:0 (2:0) 3:0
Verbiča (Köbenhavn) ni bilo v postavi.

CRVENA ZVEZDA - Valletta (MLT) 2:1 (1:1) 2:1
Donald 30., Katai 76.; Caruana 10.

LEGIA VARŠAVA - Zrinjski 2:0 (1:0) 1:1
Nikolić 28./11-m, 62.

Mladost Podgorica - LUDOGOREC 0:3 (0:1) 0:2



Sreda:
ASTANA - ŽALGIRIS 0:0
F91 DUDELANGE (LUK) - QARABAG (AZE) 0:2
FERENCVAROS - PARTIZANI (ALB) 1:1
(Volaš)

NORRKÖPING (ŠVE) - ROSENBORG 1:3
CELTIC - LINCOLN (GIB) 0:1
HAFNARFJÖRDUR - DUNDALK (IRS) 1:1
DINAMO ZAGREB - VARDAR 2:1
(Stojanović)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.

Olimpija na težko gostovanje v Žilino