Alexis Sanchez je z dvema zadetkoma Čilu pomagal do pomembne zmage. Foto: Reuters
Alexis Sanchez je z dvema zadetkoma Čilu pomagal do pomembne zmage. Foto: Reuters
Eric Lamela
Eric Lamela je s kančkom sreče s prostega strela načel mrežo Bolivije. Foto: Reuters

Aktualni južnoameriški prvaki so tekmo sicer začeli slabo, saj so že v 5. minuti prejeli zadetek, ko je v polno po hudi napaki vratarja Claudia Brava z razdalje zadel Miguel Camargo, toda že deset minut pozneje je Eduardo Vargas izid poravnal, ko je iz bližine odbito žogo pospravil v mrežo.

Napadalec Hoffenheima je ob izteku polčasa poskrbel za preobrat. Pred vrata je natančen predložek poslal Jean Beausejour, Vargas pa je z glavo hladnokrvno zadel za 2:1. V peti minuti nadaljevanja je na 3:1 povišal Alexis Sanchez, ki je s krasnim volejem žogo pod prečko poslal v mrežo.

Panami je uspelo zaostanek znova znižati na -1, 15 minut pred iztekom rednega dela srečanja je zadel Abdiel Arroyo, a je vse dvome o zmagovalcu minuto pred koncem razblinil Sanchez. Napadalec Arsenala je po predložku z leve strani zadel z glavo.

Argentina že v pol ure igre opravila delo
Medtem so Argentinci pričakovano odpravili Bolivijce (3:0). Že po petnajstih minutah so vodili z 2:0. Najprej je s prostega strela zadel Erik Lamela (žoga se je sicer srečno odbila od živega zidu in pretentala nemočnega vratarja Carlosa Lampeja), hip zatem se je med strelce vpisal še Ezequiel Lavezzi. Lampe je slabo posredoval ob Higuainovem strelu z glavo, napako je 31-letni napadalec hladnokrvno kaznoval. Končni izid je že po dobre pol ure igre postavil Victor Cuesta, ki je po Lavezzijevem poskusu dosegel svoj prvi reprezentančni zadetek.

Copa America, skupina D, 3. krog:
ČILE - PANAMA (Philadelphia) 4:2 (2:1)
Vargas 15., 43., Sanchez 50., 89.; Camargo 5., Arroyo 75.

ARGENTINA - BOLIVIJA (Seattle) 3:0 (3:0)
Lamela 13., Lavezzi 15., Cuesta 33.

Lestvica:                           
ARGENTINA           3  3 0 0 10:1  9
ČILE                3  2 0 1  7:5  6
PANAMA              3  1 0 2  4:10 3
BOLIVIJA            3  0 0 3  2:7  0
 

 

ČETRTFINALE,

Petek ob 3.30:
ZDA - EKVADOR (Seattle)

Sobota ob 2.00:
PERU - KOLUMBIJA (New Jersey)

Nedelja ob 1.00:
ARGENTINA - VENEZUELA (Boston)

Ob 4.00:
MEHIKA - ČILE (San Francisco)