Đorđe Tutorić je za Zvezdo igral med letoma 2006 in 2008, pozneje pa je okrepil Kocaelispor. Ob vrnitvi v Beograd je mrežo zatresel že na prvi tekmi. Foto: EPA
Đorđe Tutorić je za Zvezdo igral med letoma 2006 in 2008, pozneje pa je okrepil Kocaelispor. Ob vrnitvi v Beograd je mrežo zatresel že na prvi tekmi. Foto: EPA
Miloš Bogunović, Volkan Demirel, Partizan
Miloš Bogunović je v 85. minuti zatresel notranji del vratnice, sodnik pa je bil mnenja, da žoga ni prešla golove črte. Foto: Reuters

Le teden dni po velikem hrvaškem derbiju v Splitu sta se med seboj pomerila tudi največja srbska rivala. Potem ko je sodnik tekmo nerazumljivo podaljšal za šest minut, je vajeti v svoje roke v zadnjih trenutkih srečanja prevzel kar vratar Partizana Darko Božović, ki je pretekel skoraj polovico igrišča in podal Diaraju, ki je žogo z glavo uspešno podaljšal do Moreire, ta pa je z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora ukanil vratarja Zvezde Sašo Stamenkovića.

Kdo je igral slabše?
Partizan je v prvem delu igre igral zelo slabo, Zvezda pa v drugem še slabše. Nogometaši rdeče-belega moštva so vodilni zadetek dosegli po lepi podaji kapetana Nenada Miljaša iz prostega strela, v kazenskem prostoru pa se je z glavo najbolje znašel Đorđe Tutorić, ki se je v dres Zvezde vrnil okrepil v zimskem premoru. Črno-beli so v drugem polčasu zadeli še prečko in vratnico.

Dva gola Partizana za remi
"Sami smo krivi za tak položaj, saj smo v prvem polčasu igrali izredno slabo. Crvena zvezda je bila superiorna in tako dosegla zadetek. Na koncu smo po dveh golih prišli do remija," je po tekmi dejal trener Partizana Slaviša Jokanović. Nekdanji igralec črno-belih ni bil zadovoljen s sodniško odločitvijo iz 85. minute, v kateri je sodnik Milošu Bogunoviću razveljavil zadetek, saj je menil, da žoga ni prešla golove črte. Videoposnetek je po koncu srečanja povedal drugače.

Šišić igral od 78. minute
Na največjem derbiju srbske nogometne lige, ki je odprl pomladanski del srbske nogometne lige, je nastopil tudi slovenski reprezentant Mirnes Šišić, ki je igral od 78. minute. Mirnes je tako po rdeče-belem dresu oblekel še drugo klubsko majico enake barve v letošnji sezoni. Na vrhu lestvice srbskega prvenstva s tremi točkami prednosti pred Vojvodino vodi Partizan, Crvena zvezda zaostaja za sedem točk.

Ne gre brez incidenta
Kot je pri največjih derbijih že v navadi, tudi tokrat ni šlo brez navijaških incidentov, ki pa so se dogajali že pred samim začetkom srečanja. Nekaj navijačev Zvezde je vdrlo čez ograjo stadiona in steklo proti Partizanovim privržencem, vnel se je pretep, ki so ga policisti umirili šele po nekaj minutah.

A. B.