Klemen Lavrič zatrjuje, da mu je na Japonskem iz tedna v teden lepše, čeprav noče potrditi, da bo tudi v prihodnje ostal pri Omiji Ardiji. Foto: EPA
Klemen Lavrič zatrjuje, da mu je na Japonskem iz tedna v teden lepše, čeprav noče potrditi, da bo tudi v prihodnje ostal pri Omiji Ardiji. Foto: EPA
Milivoje Novakovič brez dvoma ostaja najbolje razpoloženi slovenski nogometaš. Foto: Reuters
Samir Handanovič
Bo Udinese Samirja Handanoviča prekinil rezultatsko krizo že v sredo, ko bo na Friuliju v 4. krogu Pokala Uefa gostoval zagrebški Dinamo? Foto: MMC RTV SLO

Krog pred koncem japonskega prvenstva je Klemen Lavrič postal junak Omije Ardije, ki si je z remijem proti Sangi iz Kjota skorajda že zagotovila obstanek v J1 ligi. Nekdanji napadalec Duisburga je zabil peti prvenstveni gol, ko je bil v 12. minuti po odbitku na pravem mestu. Malo pred koncem je 27-letni Trbovljčan še enkrat zatresel mrežo, a tokrat iz prepovedanega položaja. "Veverice" izpadejo le v primeru, če v soboto izgubijo obračun z neposrednim tekmecem Jubilom Ivato, hkrati pa tri točke osvojita tudi še Verdi in Niigata.

Desno si poglejte:
- Zadetek Klemna Lavriča proti Kjotu
- Kako je "Sarma" prejel avtogol

Prečka preprečila slovenski "doppelpack"
Kőln je že v petek gostoval pri Herthi, "kozlički" pa so kljub novemu golu kapetana Milivoja Novakoviča še osmič izgubili (1:2). V 27. minuti se je Mišo Brečko, ki se je vrnil v postavo po prestani kazni, na 30 metrih nenadoma odločil za strel, njegovo "bombo" pa je zaustavila prečka, ki mu je tako preprečila prvi bundesligaški zadetek. "Nova" je deveti gol v sezoni dosegel v 45. minuti, ko se je prebil mimo dveh branilcev in z 11 m z glavo lepo pospravil v mrežo predložek z leve strani. Berlinčani so do zmage prišli prek srbske naveze Kačar-Pantelić.

Četrti zadetek za Mateja Mavriča
Po drugi zaporedni zmagi je Bojan Prašnikar zadihal s polnimi pljuči. "To zmago smo resnično potrebovali, hkrati pa mislim, da smo si jo povsem zaslužili. Igralci so upoštevali vsa moja navodila," je po slavju v Mönchengladbachu (3:1) razpredal "Prale", čigar Cottbus se je prvič letos prebil iz cone izpada. V 2. Bundesligi je Koblenz Mateja Mavriča odpravil Essen s 4:1. 29-letni branilec, ki ni sodeloval pri zadnji reprezentančni akciji, pa je v 29. minuti z zanesljivo izvedeno najstrožjo kazen povedel gostiteklje v vodstvo z 1:0.

Handanovič klonil pred lastnim branilcem
Porazen konec tedna je za triom, ki si kruh služi v Italiji. Samir Handanovič je z Udinesejem doživel že četrti zaporedni poraz, tokrat so belo-črni doma klonili pred zadnjim (!) Chievom. Odločitev na tekmi, ki jo je zaznamoval izpad Antonia Di Nataleja, je padla v 87. minuti, ko je "Sarmo" po kotu gostov nespretno premagal lastni branilec Felipe. Udinesejeva 22-ica ni imela veliko dela, v končnici je Samir z lepo obrambo preprečil še večjo blamažo Videmčanov, ki so pred mesecem dni po 8. krogu vodili v Serie A, zdaj pa so zdrsnili na deveto mesto. Jasmin Handanovič, ki je pred dnevi z Mantovo podaljšal pogodvo vse do leta 2012, je doma klonil z Brescio (0:2), drugi Slovenec v Serii B Zlatko Dedič pa ni mogel preprečiti poraza Frosinoneja v Pisi (1:3).

Jokič do točke z Bordeauxom
West Bromwich Albion nadaljuje s skromnimi predstavami, tokrat so "baggiesi" priznali premoč Wiganu, za katerega je zmagoviti zadetek v 87. minuti dosegel Boyce. Robertu Korenu, k je odigral vso tekmo, v skromno tolažbo ostaja dejstvo, da je bil na uradni klubski strani razglašen za najboljšega moža WBA-ja. V Franciji je Sochaux uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno in tako proti favoriziranemu Bordeauxu iztržil dragoceno točko. Bojan Jokič se je z dobrimi predstavami utrdil v prvi enajsterici, medtem ko je bil Valter Birsa zaradi poškodbe stopala na tribuni.

Povratek Matavža po poškodbi
Tonči Žlogar
je z Omonio po ogorčenem boju s 3:2 premagal Paphos. Gostitelji so vodili že z 2:0, ko je bil v 38. minuti izključen nekdanji slovenski reprezentant Almir Tanjič. Omonia le za točko zaostaja za vodilnim Anorthosisom. Po poškodbi je v drugi nizozemski ligi vnovič zaigral Tim Matavž, katerega Emmen je remiziral Go Aheadom (2:2).

Brez igralnih minut so od reprezentantov vnovič ostali Marko Šuler (na klopi), Zlatan Ljubijankič (poškodba/oba KAA Gent), Branko Ilič (Betis), Boštjan Cesar (Marseille), Mitja Mörec (CSKA Sofija) in Mirnes Šišič (Olympiacos). Zadnji štirje so bili izven postav za prvenstvene obračune minulega konca tedna.

Toni Gruden