Abass Issah je v 90. minuti odločil zmagovalca. Foto: www.alesfevzer.com
Abass Issah je v 90. minuti odločil zmagovalca. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so povedli že v drugi minuti srečanja, ko je v polno zadel Dario Vizinger. Foto: www.alesfevzer.com
Issah zadel za zmago Olimpije
Čanađija izenačil izid na 1:1
Vizinger že v 2. minuti šokiral Olimpijo

Mož odločitve je bil Abass Issah, ki je v 90. minuti zadel iz bližine in poskrbel za zmago na tekmi, kjer so bili gostje nevarnejši.

Varovanci Dušana Kosiča proti Olimpiji letos v Stožicah nimajo sreče, v zadnjih minutah so izgubili tudi prvenstveni obračun 25. februarja, ko je Ricardo Alves zadel s prostega strela za zmago z 2:1. Portugalec je odločil v 93. minuti.

Vizinger šokiral Olimpijo že v drugi minuti
Celjani so že v drugi minuti srečanja poskrbeli za hladno prho, ko je štajerski kolektiv v vodstvo popeljal Dario Vizinger. V hitri akciji je 19-letnega Hrvata v ogenj poslal Nino Pungaršek, Vizinger je z roba kazenskega prostora z volejem mojstrsko premagal nemočnega Aljaža Ivačiča. Že nekaj trenutkov pozneje bi lahko Vizinger, ki je ušel domačemu branilcu Mitchu Apauu, podvojil vodstvo po podaji Amadeja Brecla z desne, a je iz neposredne bližine meril previsoko.

Ljubljančani streljali s slepimi naboji
Prvi resnejši strel so gostitelji na celjska vrata sprožili v 15. minuti, ko je vratar Matjaž Rozman brez večjih težav najprej preprečil veselje Roku Kronavetru, hip zatem še Dariu Čanađiji. Napadi Ljubljančanov do odmora niso obrodili sadov, pravzaprav jim nikakor ni uspelo resneje ogroziti vrat gostujoče ekipe, ki je nekajkrat z lepo kombinatorno igro ukanila ljubljanske branilce, ne pa tudi vratarja. Omembe vredni sta predvsem priložnost Jucieja Lupete, ki je iz bližine nastreljal Ivačića in priložnost v 26. minuti, ko je v zadnjem trenutku na golovi črti pred Elvedinom Džinićem in Dušanom Stojinovićem posredoval domači kapetan Branko Ilić.

Čanađija izenačil izid
V uvodnih minutah drugega polčasa se je Ivačič izkazal z obrambo, potem ko je Vizingerju ubrani strel z glavo iz neposredne bližine, nato pa je sledil napad Olimpije, ki je prinesel izenačenje. V 50. minuti je Rok Kronaveter sprožil z razdalje, Rozman je žogo odbil, a le do opreznega Čanađije, ki je brez večjih težav žogo poslal pod prečko. Hip zatem bi skoraj prišlo že do preobrata, a je žoga po diagonalnem strelu Leona Benka odfrčala mimo leve vratarjeve vratnice. Igra se je v naslednjih minutah razživela, Olimpija je začutila priložnost za vodstvo, Celjani pa so bili nevarni iz protinapadov.

Ivačič večkrat rešil Olimpijo
Po dobri uri igre se je moral Ivačič izkazati z novo obrambo, potem ko je Lupeta na desni strani ušel Arisu Zarifoviću in nevarno sprožil z desne strani. V 69. minuti je znova zeleno-belim zapretil Vizinger, ki si je po visoki globinski podaji lepo ustavil žogo s prsmi, nato pa s polvoleja sprožil naravnost v Ivačiča, ki je žogo ujel. Minuto pozneje je v igro namesto Kronavetra vstopil Ricardo Alves, ki je sedem minut pozneje z izjemnim prostim strelom izsilil fantastično obrambo Rozmana.

Issah mož odločitve
Tekma se je bližala sodnikovemu dodatku, ko se je celjska mreža zatresla še drugič. Alves je z desne strani podal pred vrata, kjer je rezervist Abass Issah smuknil pred Brecla in z levico zadel iz bližine za končnih 2:1.

Pokal Slovenije, polfinale, prvi tekmi
OLIMPIJA
- CELJE 2:1 (0:1)
1.200; Čanađija 50., Issah 90.; Vizinger 2.

Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Zarifović, Štiglec, Tomić, Miškić (81./Kapun), Savić (70./Issah), Kronaveter (70./Alves), Čanađija, Benko.

Celje: Rozman, Brecl, Stojinović, Džinić, Vidmajer, Cvek, Pišek, Pungaršek (81./Lotrič), Lupeta, Požeg Vancaš, Vizinger (72./Pečnik).

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)

Povratna tekma bo 11. aprila ob 17.15.


GORICA - ALUMINIJ 1:2 (0:0)
Marinič 69.; Mensah 53., 64.

Povratna tekma bo 12. aprila ob 17.15.

Finale bo 30. maja v Stožicah.

Issah zadel za zmago Olimpije
Čanađija izenačil izid na 1:1
Vizinger že v 2. minuti šokiral Olimpijo