Na Copi America so se presenetljivo končali prav vsi polfinali. Namesto Kolumbije, Argentine, Brazilije in Čila so v polfinalu Peru, Urugvaj, Paragvaj in Venezuela. Foto: EPA
Na Copi America so se presenetljivo končali prav vsi polfinali. Namesto Kolumbije, Argentine, Brazilije in Čila so v polfinalu Peru, Urugvaj, Paragvaj in Venezuela. Foto: EPA
Junak tekme je bil paragvajski vratar Justo Villar, ki je ostal nepremagan tudi po izvajanju enajstmetrovk. Foto: EPA
Brazilci zgrešili vse štiri enajstmetrovke

Zadnja se je v četrtfinale presenetljivo uvrstila še Venezuela, ki je z 2:1 premagala Čile. Polfinalna para sta tako Urugvaj - Peru in Paragvaj - Venezuela.

Villar kot hobotnica
Brazilci so v La Plati prevladovali vso tekmo in si ustvarili veliko priložnosti, a je bil v vratih Paragvaja izjemni kapetan Justo Villar. Res je prav neverjetno, kaj vse so zapravili Neymar, Ganso, Pato, Fred in Robinho. V 13. minuti podaljška sta bila zaradi petelinjenja izključena paragvajski branilec Antolin Alcaraz in brazilski vezist Lucas Leiva.

Brazilci zapravili vse štiri enajstmetrovke
Brazilci, ki so med igro na trenutke navduševali, so popolnoma pogoreli pri izvajanju enajstmetovk. Elano, Andres Santos in Fred so streljali mimo gola, poskus Thiaga Silve pa je Villar ubranil.

Paragvaj brez strela v okvir vrat
"Brazilci so skoraj vso tekmo imeli veliko premoč, tako da smo se nekajkrat morali krčevito braniti. Enajstmetrovke pa so loterija, mi smo svoje izkoristili, oni ne," je povedal Villar. Paragvaj ni v 120 minutah v okvir vrat Brazlijije sprožil niti enega strela.

V polfinale brez ene same zmage
"Včasih potrebuješ več kot samo izjemno voljo, da dobiš tekmo. Braziliji so danes manjkali le goli," je povedal trener Brazilcev Mario Menezes in dodal: "Naši nasprotniki niso na turnirju zmagali niti enkrat, pa so v polfinalu." Paragvaj je na letošnji Copi v predtekmovanju trikrat remiziral, med drugim tudi proti Braziliji (2:2).

Presenetljiva četrtfinala zaključila Venezuela
Venezuela se je prvič v zgodovini uvrstila v pofinale Cope Americe. Junak je bil branilec Gabriel Cichero, ki je zabil zmagoviti gol devet minut pred koncem, potem ko vratar Čila Claudio Bravo ni mogel ukrotiti žoge po prostem strelu Juana Aranga. Venezuela je povedla v 35. minuti z zadetkom Oswalda Vizcarronda, v 70. minuti pa je izenačil Humberto Suazo.

Polfinale, sreda ob 2.45:
Urugvaj - Peru
Četrtek ob 2.45:
Paragvaj - Venezuela

Brazilci zgrešili vse štiri enajstmetrovke