Pritisk na Čačićeve varovance se povečuje, a prvaki so prepričani, da bodo v Ljudskem vrtu ob podpori navijačev le strli žilave
Pritisk na Čačićeve varovance se povečuje, a prvaki so prepričani, da bodo v Ljudskem vrtu ob podpori navijačev le strli žilave "črte" iz Malte. Foto: Dejan Rat, Radio Maribor

Lahko tudi rečemo, da je kriva podlaga ali žoga, ampak dejstvo je, da nismo bili pravi. Zdaj moramo to popraviti doma v Ljudskem vrtu.

Dejan Mezga, ki je na dan tekme praznoval ravno 28. rojstni dan.
Lazslo Lencse (Videoton), Aleš Mejač in Dejan Mezga (Maribor')
Zadnjič je Maribor na prvi evropski tekmi v gosteh remiziral leta 2010 pri Videotonu (1:1), a je nato v Evropski ligi napredoval z domačo zmago 2:0. Leto predtem so kvalifikacije za Ligo prvakov prav tako začeli z remijem brez golov pri WIT-u iz Gruzije, nato pa je bilo v Sloveniji 3:1. Foto: EPA
Odmevi po remiju Maribora z Birkirkaro

Popravni izpit "vijoličaste" čaka naslednjo sredo v Ljudskem vrtu, kjer bodo morali premagati malteške prvake, da bi tako uresničili osnovni klubski cilj - vsaj šest tekem v evropskih nogometnih tekmovanjih.

Pozabiti na morebitno naslednjo oviro
Sicer bodo Štajerci že v petek na žrebu na sedežu Uefe v Nyonu zvedeli za ime morebitnega nasprotnika v 3. predkrogu Lige prvakov, a po torkovem opozorilu in nasmehu sreče v obliki prečke in vratnice, ki sta preprečile senzacionalni poraz, je jasno, da na Mladinski ulici 29 ne smejo delati računa brez krčmarja.

Nenavarni za malteška vrata
Najprej morajo izločiti Birkirkaro, proti kateri so 11-kratni slovenski prvaki na Malti ostali brez prave priložnosti za zadetek, medtem ko so si po Uefini statistiki gostitelji priigrali štiri resne strele za gol. A medtem ko "črte" lahko objokujejo prečko in vratnico, so lahko Štajerci veseli, da so grobe napake v obrambi (s strani Nigerijca Tamileja izigrani Martin Milec, nesmiselno preigravanje Aleksandra Rajčevića, ki se je končalo z vratnico) vseeno ostale nekaznovane.


Ante Čačić, trener Maribora: Seveda nismo zadovoljni s prikazanim, bilo je preveč posamičnih napak že od prve minute, ki so se nato med tekmo prenesle na celotno ekipo. To nam je motilo ritem, manjkalo je natančnosti pri podajah. Gostitelji so nas čakali, prežali na protinapade, imeli na koncu celo več priložnosti. Veliko zadev bo za analizo po tej tekmi. Drži, da nismo bili vajeni drugačnih žog, počasnejše podlage, a je bilo dovolj časa, da se prilagodimo in kvalitetneje odigramo. Še vedno je kakovost na strani naše ekipe, tega nismo potrdili, verjamem pa, da bomo na povratni tekmi v Mariboru.

Aleš Mejač, branilec Maribora: Lahko bi se razpletlo še slabše, k sreči smo mrežo ohranili nedotaknjeno. Ostali smo dolžniki, ni nam šlo. Travnata podlaga je opravila svoje, že na treningu smo opazili, da so tudi žoge, s katerimi igrajo na Malti, nekoliko nenavadne. Naredili smo preveč napak pri podajah, nekako na silo želeli priti do priložnosti. Doma nas čaka še ena zahtevna tekma, a verjamem, da bo s pomočjo navijačev in seveda z našo boljšo igro v Ljudskem vrtu zgodba povsem drugačna. Birkirkara se je izkazala kot trdna, bojevita ekipa, dobro so bili postavljeni na igrišču. Imajo res hitra napadalca, toda rekel bi, da smo tokrat mi igrali veliko slabše, kot zmoremo in s tem njih naredili boljše.

Dejan Mezga, vezist Maribora: Videlo se je, da je dobra in organizirana ekipa, ki se zna braniti, ob tem pa imajo spredaj hitre igralce. Vsak zna igrati nogomet in videli ste, da je Birkirkara dobro moštvo. Lahko tudi rečemo, da je kriva podlaga ali žoga, ampak dejstvo je, da nismo bili pravi. Zdaj moramo to popraviti doma v Ljudskem vrtu.

Lahko tudi rečemo, da je kriva podlaga ali žoga, ampak dejstvo je, da nismo bili pravi. Zdaj moramo to popraviti doma v Ljudskem vrtu.

Dejan Mezga, ki je na dan tekme praznoval ravno 28. rojstni dan.
Odmevi po remiju Maribora z Birkirkaro