Andres Iniesta je zelo zaslužen za letošnje uspehe Barcelone. Po mnenju bralcev MMC-ja je bil za Xavijem drugi igralec finalne tekme v Rimu. Foto: EPA
Andres Iniesta je zelo zaslužen za letošnje uspehe Barcelone. Po mnenju bralcev MMC-ja je bil za Xavijem drugi igralec finalne tekme v Rimu. Foto: EPA

Barcelona, ki je veličastno sezono v sredo kronala s tretjim naslovom evropskih prvakov, se je ob 18. uri vrnila v katalonsko prestolnico. Na letališču sprejema zaradi strahu, da bodo navijači povzročili pravi kolaps, ni bilo. Iz letala sta pokal prinesla trener Pep Guardiola in kapetan Carles Puyol, sledilo je polivanje s penino in poziranje fotografom.

Katalonski junaki, ki so v finalu Manchester United premagali z 2:0, so nato z dvojnim avtobusom počasi krenili proti mestu. Isti avtobus je že prej ves dan, kot da je na nekakšni generalki, krožil po mestu, in čeprav je bil prazen, pritegnil pozornost prebivalcev, ki danes večinoma sploh niso šli v službo. Največja zabava se je začela po 22. uri na stadionu Nou Camp in bo seveda trajala do zjutraj. Policisti so se dobro pripravili, saj nočejo, da bi se ponovili neredi z noči na četrtek.

Medtem igralcem in trenerju Guardioli hvalnice pojejo vsi mediji, oglasil pa se je tudi predsednik kluba Joan Laporta, ki pravi, da je Guardiola še nadgradil tisto, kar je na začetku 90. let naredil Johan Cruyff. "To je bila najboljša sezona v zgodovini Barcelone. Pep je v enem letu ustvaril genijalno moštvo. Njegova filozofija ima korenine v Cruyffovi, toda hkrati je ustvaril še dodaten presežek!"

T. O.