Trenerja Olimpije Dušana Kosiča ne skrbi slaba učinkovitost napadalcev na zadnjih tekmah. Prepričan je, da potrebujejo le nekaj več samozavesti in si več upati.
Trenerja Olimpije Dušana Kosiča ne skrbi slaba učinkovitost napadalcev na zadnjih tekmah. Prepričan je, da potrebujejo le nekaj več samozavesti in si več upati. "Fantom ni enostavno igrati. Pričakovanja so velika, časa za prilagajanje ni veliko, javnost pa hitro kritizira, če nisi pravi. Poleg tega nas tekmeci poznajo, vedo, kje so močne točke, in naredijo vse, da jih eliminirajo." Foto: www.nkolimpija.si
Boban Jović
Na novinarski konferenci je bil tudi Boban Jović: "Upam, da bodo gledalci pripravili vzdušje, ki si ga Ljubljana in Slovenija zaslužita. Igrati pred polnim stadionom bo še dodatna motivacija. Resda se nam malo pozna utrujenost, toda vsak nogometaš najbolj uživa v takšnih tekmah!" Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mile Ačimović ima izjemno lepe spomine na Austrio in ne more pozabiti, kako so ga lepo sprejeli navijači in uprava kluba. Foto: Marko Kovič

Prva tekma 3. predkroga Evropske lige bo v četrtek ob 19. uri v Stožicah, povratna teden kasneje na Dunaju. "Gre za gosposki klub in za ljudi na kulturnem nivoju, ki ga želimo doseči tudi pri Olimpiji. Hočejo igrati, imajo velike posameznike, ki bodo igrali še pomembno vlogo. Pred polnimi tribunami bomo naredili vse, da dosežemo dober rezultat, ki pa še ne bo veliko pomenil. Tudi če zmagamo z 2:0 ali 3:0, bo pred povratno tekmo vse odprto. Tako kot so nam Irci povzročali težave v Dublinu, tako želimo tudi mi utruditi Austrio," je povedal trener Olimpije Dušan Kosič.

Iz Kopra z otečenimi gležnji
V ekipo se po kazni vrača Adnan Bešić, posebnih težav s poškodbami pa ni, čeprav bi nedeljska tekma v Kopru skoraj terjala davek: "Še dobro, da smo v prvem polčasu dobili le en zadetek, saj nismo bili pravi. V drugem polčasu smo pokazali drugačen obraz, imeli smo tri točke v svojih nogah, a žal nismo bili dovolj zbrani. Igralci imajo zatečene gležnje, saj je sodnik dovolil nervozno igro. Nekaj je črvsta igra, nekaj pa groba igra. Podobno je bilo v Dublinu. Moramo se navaditi na te čvrste dvoboje in na hitro oddajanje žoge. Deset igralcev mora hitro razmišljati, čim ima eden slabši dan, nastopijo težave."

Igrajo najlepši nogomet v Austrii
Za športnega direktorja Olimpije Mileta Ačimovića bosta to tekmi, polni čustev, saj je pri Austrii preživel tri leta, zaradi poškodbe pa nato končal kariero. "Tam sem bil lepo sprejet, prebil sem tri lepa leta in ne morem pozabiti odnosa navijačev in kluba do mene. Po šestih mesecih sem bil že kapetan. Na nek način bom vse življenje vezan na klub. Rad bi, da vsak igralec doživi nekaj podobnega. Še vedno so isti ljudje v klubu, tudi enajsterica je doživela le dve ali tri spremembe. Prejšnje leto so igrali najlepši nogomet v Avstriji in čudim se, da niso osvojili prvenstva. Usoden je bil teden, v katerem so izgubili tri tekme."

40 evrov za vip-sedež
Ačimović poudarja, da se igralci dobro poznajo in so zelo uigrani ter borbeni: "Na vsaki tekmi dajo vse od sebe. Ne morejo si privoščiti, da izpadejo proti Olimpiji. So favoriti, vajeni so takšnih tekem, vseeno pa so ranljivi in trenutno ne igrajo dobro. Verjetno nas bodo malce podcenjevali." V Ljubljano naj bi prišlo do tisoč gostujočih navijačev, izgredov ni pričakovati: "Ko sem bil jaz tam, na vseh tveganih gostovanjih ni bilo nobenih incidentov."

Poln stadion bo za Olimpijine igralce dodatna spodbuda, zanimivo pa je, da bo treba za sedež na vip-tribuni (izjema so le pokrovitelji) odšteti 40 evrov, saj imajo v klubu vrh glave takšnih, ki se pridejo z brezplačnimi vstopnicami le kazati na evropske tekme.

Evropska liga, 3. predkrog, prve tekme
Četrtek ob 19.00
:
OLIMPIJA - AUSTRIA DUNAJ

Zanimivejši pari:
SPLIT - FULHAM
ATLETICO MADRID - STROMSGODSET (NOR)
VENTSPILS - CRVENA ZVEZDA
SALZBURG - SENICA (SLK)
STOKE CITY - HAJDUK SPLIT
THUN - PALERMO
DINAMO BUKAREŠTA - VARTEKS VARAŽDIN

Povratne tekme bodo 4. avgusta.