Carlo Ancelotti ob prihodu v atenski hotel. Foto: EPA
Carlo Ancelotti ob prihodu v atenski hotel. Foto: EPA
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi je v četrtfinalu na Allianz Areni dosegel zadetek za 2:0. Foto: Reuters
Clarence Seedorf
Clarence Seedorf je v zadnjem času v izjemni formi. Foto: Reuters

Edina neznanka, s katero se ubadajo novinarji, je v bistvu ta, koga bo uvrstil v napad - Alberta Gilardina ali Filippa Inzaghija. Gilardino se zaveda, da za njim ni najboljša sezona, toda še vedno verjame, da bo dobil prednost pred 33-letnim Pippom, ki je na 67 tekmah v Ligi prvakov zadel že 40-krat. Inzaghi, ki je zabil pomemben gol v četrtfinalu proti Bayernu, je v Carigradu pred dvema letoma sedel na tribuni.

Gilardino pomagač, Inzaghi eksekutor
"Ob pritisku, ki ga prinaša finale, se zdi boljša izbira izkušeni Pippo, vendar je Gilardino dober v prodorih in večkrat pomaga veznim igralcem, kar je zelo pomembno, medtem ko je Pippo eksekutor in prihaja manj na sredino igrišča," je v ponedeljek dopoldne razmišljal Ancelotti, ki na klopi rdeče-črnih sedi od novembra leta 2001.

Berlusconi: Smo za razred boljši
Pravo rešitev mu je pomagal najti tudi predsednik kluba Silvio Berlusconi. "V prvem polčasu bi igral z Gilardinom, da bi namučil obrambo Liverpoola, v drugem pa bi poskusil s hitrim Inzaghijem, da bi kaznoval utrujene Angleže," je pribil nepogrešljivi "Il Cavaliere", ki kar poka od samozavesti. Ob večernem prihodu v Atene je izjavil, da bo Milan zagotovo zmagal, saj je za razred boljši.





Maldini pripravljen

Kot kaže, je po poškodbi kolena povsem nared tudi neumorni veteran Paolo Maldini, kar je potrdil tudi Ancelotti in pohvalil vzdušje v moštvu. "Poraz izpred dveh let še vedno boli, toda prepričan sem, da Liverpool ve, da ne bo nikoli več dobil take tekme. Zdaj imamo priložnost, da napišemo novo veliko stran v naši zgodovini," pravi Maldini.

Seedorf kot rdeče vino
Oglasil se je tudi v tej sezoni prerojeni Clarence Seedorf: "Igram bolje kot kadar koli. Nekateri me kličejo rdeče vino. Pomembno je, da se vsako leto trudim izboljšati, saj sicer ne vidim razloga, zakaj bi še vedno igral na tem nivoju. Vesel sem, da sem del sistema, kjer si obvezan zmagati."

Kaka: Pozor na Gerrarda in Croucha
Kaka pričakuje, da bo Liverpool igral z dolgimi podajami. Opozoril je na njihovo tesno pokrivanje, Stevena Gerrarda, ki ga zelo občuduje, in visokega Petra Croucha.

Matej Rijavec