Zlatko Zahovič je velik optimist. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Zahovič je velik optimist. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar: Naša priložnost je njihova zadnja linija. Foto: EPA
Sebastijan Cimerotič
Sebastjan Cimirotič: Z vsako reprezentanco se da igrati. Foto: RTV SLO

Večina je pred novim poglavjem, ki ga odpira slovenska reprezentanca, kar optimistična.

Bojan Prašnikar: "V vsakem primeru bomo hitro, že na začetku, videli, kakšne so naše realne možnosti. Minil je neki ciklus, v katerem je bil čas za pripravo, zdaj pa gre zares. Poljska je neugoden nasprotnik, možnosti pa obstajajo. V naših razmerah je štart zelo pomemben. Poljaki so zelo ambiciozno šli na evropsko prvenstvo, a niso bili najbolj uspešni. Pokazali so se neki problemi, posebej v zadnji vrsti pri obeh štoperjih. Če bomo brez prevelikega spoštovanja šli v igro, se lahko poraja neka priložnost. Poljaki so imeli tudi določene težave z disciplino, to je seveda ugodno."

Brane Oblak: "Vedno imamo možnosti, brez njih še nikoli nismo začeli kvalifikacij. Če se fantje ne bodo ustrašili, če bodo hitrejši od tekmecev in se bodo borili, lahko naredimo veliko. Odločila bo predvsem borbenost. Proti Poljski si želim vsaj neodločenega izida."

Zlatko Zahovič: "Sem zelo velik optimist. Mislim, da vsa Slovenija spet diha z reprezentanco. Fantje imajo tudi veliko podpore med nami, ki smo prej nosili dres. Fantastična poteza nogometne zveze je bila vrnitev tekem v Maribor. Prepričan sem, da bomo na Poljskem zmagali! Kako bo naprej, ne bi napovedoval. Treba je iti iz tekme v tekmo."

Sebastjan Cimerotič: "Po pravici povedano nisem veliko gledal naših tekem. Bežno sem ujel nekaj tekme proti Hrvaški. Določene stvari so se popravile, toda eno so prijateljske, drugo pa kvalifikacijske tekme. Vemo, da so Poljaki v kvalifikacijah vedno ena najbolj dominantnih reprezentanc. Čaka nas težko gostovanje, upam na najboljše. Z vsako reprezentanco v naši skupini se da igrati, vendar mislim, da so Čehi daleč pred vsemi."

Mladen Rudonja: "Mislim, da imamo solidno ekipo. Lahko se kosamo tudi s Poljsko in Češko. Naše možnosti za drugo mesto v skupini so dokaj realne. Ne vidim nobenih pritiskov, da bi se morali kvalificirati, to bi bil lahko plus. Če se bomo maksimalno angažirali, bi bil za nas to že velik uspeh."

Sašo Udovič: "Fantom bi še kako privoščil neodločen izid, ne ravno 0:0, ampak 1:1, 2:2 ... Mislim, da je ključno to, da imajo več samozavesti, kri in znoj morata biti že tako ali tako. Nikomur ne smejo že vnaprej priznati, da je boljši, dokler tega ne dokaže na igrišču. Fantje morajo iti od tekme do tekme in se ne obremenjevati, na katerem mestu bodo končali. Slovenija nedvomno sodi višje kot v zadnjih kvalifikacijah, ki so bile zelo slabe. Proti Hrvatom so prikazali solidno predstavo, vendar je bila to le prijateljska tekma. Upajmo, da bo zavel nov veter."



M. R.