Andres Iniesta je na naslovnicah skoraj vseh španskih časopisov. Foto: EPA
Andres Iniesta je na naslovnicah skoraj vseh španskih časopisov. Foto: EPA

Na skoraj vseh naslovnicah španskih časopisov je slika po navadi tihega 24-letnega Inieste iz vasice Fuentealbilla blizu Albaceteja, kako po doseženem zadetku v sodnikovem podaljšku polfinalne tekme Lige prvakov proti Chelseaju (1:1) v ekstazi teče proti navijačem z majico Barcelone v roki.

"Iniesta, gol iz raja" (El Pais), "Tihi heroj Iniesta" (El Mundo), "Iniesta tvorec čudeža" (As), so samo nekateri naslovi iz tamkajšnjih časopisov, ki so v proslavljanu zmage Kataloncev zašli tudi v versko tematiko. "Zdaj vemo, kdo je nogometni Bog. Njegovo ime je Andres, Je sramežljiv in prihaja iz Albaceteja. Je dober človek in prislil me je v jok," je zapisal kolumnist Asa Juan Cruz.

Novinar El Paisa Luis Martin piše o tem, kako je bil Iniesta na treningih obseden z izboljšavo svojega strela: "Delo je v sredo obrodilo sadove. Barcelona je v finalu in Iniesta se je zapisal v klubsko zgodovino." Miguel Heguadas se je v El Mundu spomnil Iniestovega prihoda v Barcelono: "Pri 12 letih, daleč od doma, je bila za tega sramežljivega in drobnega dečka edina referenca žoga. Nikoli ni povzdignil glasu, nikoli ga niso zamikali milijoni drugih ekip, zato ker je bil hvaležen klubu, ki mu je dal priložnost življenja."

"Ogoljufani", "Modri umor na Stamford Bridgu", sta le dva izmed naslovov v angleških časopisih, ki sočustvujejo z Londončani in se čudijo nad sojenjem Toma Henniga Ovreba, ki bi po njihovem mnenju moral piskati nekaj enajstmetrovk. Vsi pa so si enotni: "Didier Drogba in Michael Ballack si za nešportno obnašanje po koncu tekme zaslužita kazen Uefe."

R. K.