Zlatan Ljubijankič je dosegel tretji letošnji zadetek v belgijskem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO
Zlatan Ljubijankič je dosegel tretji letošnji zadetek v belgijskem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO
Samir Handanovič
Samir Handanovič je po četrtkovi tekmi v Dortmundu tudi tokrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Foto: Reuters

Belgijski Gent je doma izgubil z Mechelenom (1:2). Posredni krivec za prvi gol gostov je bil Marko Šuler (igral vso tekmo), a so "biki" hitro izenačili v 13. minuti, ko je Ljubijankič po prostem strelu ob pomoči nasprotnega branilca zadel z glavo. Že nekaj minut zatem, pa se je nekdanji napadalec Domžal nesrečno poškodoval.

24-letnik se je zaletel v oglaševalske panoje ob igrišču in si poškodoval koleno. Noč je preživel v bolnici, kako huda je njegova poškodba pa še ni znano.

V desnem videoposnetku si lahko ogledate gol Ljubijankiča.

Uspešni "Italijani"
Strelec gola na Poljskem je odigral vso tekmo pri zmagi Frosinoneja nad Trevisom (1:0), v Serii B je bil uspešen tudi Jasmin Handanovič, saj je njegova Mantova tudi po zaslugi njegovih obramb premagala Citadello z 2:0. Jasmin se zaradi tega, ker v drugi italijanski ligi ni reprezentančnega odmora ni mogel udeležiti zadnjega reprezentančnega zbora. Delno uspešen nedeljski večer je imel tudi njegov bratranec in reprezentančna številka 1 Samir Handanovič.

"Mali slovenski Buffon" je dobro opravil svoje delo, čeprav ga je v enem primeru znova rešil okvir vrat. Slabše je šlo Udineseju v napadu, saj tudi z igralcem več niso znali streti Napolija (0:0), ki ga vodi zamejski Slovenec Edy Reja. Na rezervni klopi Videmčanov je sedel vratar Jan Koprivec.

Prvi gol za Prašnikarja
Robert Koren je bil v sosedskem derbiju med WBA-jem in Aston Villo razglašen za najboljšega moža domačega moštva, ki je gostom priznalo premoč z 1:2. Dravograjčan se je pri zaostanku z 0:2 odločil za natančen in močan strel z 20 m, ki ga Brad Friedel ni najbolje ukrotil, kar je James Morrison kaznoval z zadetkom. Drugi zaporedni poraz sta doživela Mišo Brečko in Milivoje Novakovič (oba sta odigrala vso tekmo), Köln je z 0:2 klonil v Bielefeldu. Energie Cottbus Bojana Prašnikarja je dosegel prvi zadetek, a več kot točke proti Bochumu Praletovi napadalci niso znali iztržiti. Cottbus zaseda zadnje mesto v Bundesligi.

Branilci Kekova nočna mora?
Vse več skrbi pa ima tudi Matjaž Kek, po odličnem štartu v kvalifikacijah se ubada z neigranjem branilcev. Boštjan Cesar je povsem izven kombinacij Marseilla in sploh ne trenira s prvo ekipo, Branko Ilič (Betis) je s tribun spremljal vroči andaluzijski derbi, Mitja Mörec se ne more prebiti niti na klop CSKA-ja iz Sofije. Brez igralnega časa je ostal tudi Bojan Jokič, ki tako kot Valter Birsa (oba Sochaux) ni potoval v Toulouse, podobno se pri grškem Olympiakosu godi tudi Mirnesu Šišiču. Andrej Komac (Djürgarden) ni imel prvenstvene tekme, Anton Žlogar (Omonia) pa po lažji poškodbi še ne bo igral na ponedeljkovi tekmi z Apollonom.

Od preostalih slovenskih legonarjev gre najbolje Milenku Ačimoviču, Austria Dunaj je tudi z njegovo pomočjo ugnala Altach z 1:0 in se prebila na drugo mesto avstrijske prve lige. Drugi reprezentančni vratar Sašo Fornezzi je v drugi ligi remiziral z Grödigom (1:1).

T. G.