Pred dvema letoma je Mariboru superpokal zagotovil zadetek Davida Bunderle v podaljšku. Vijoličasti so s 3:2 ugnali Interblock. Foto: Marko Madžarac
Pred dvema letoma je Mariboru superpokal zagotovil zadetek Davida Bunderle v podaljšku. Vijoličasti so s 3:2 ugnali Interblock. Foto: Marko Madžarac
Darko Birjukov
Konec maja sta v finalu Pokala Hervis tekmeca prikazala izjemno predstavo, zmage s 4:3 pa so se v Stožicah veselili varovanci Darka Birjukova. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Oba kluba sta to lovoriko do zdaj osvojila enkrat - Domžalčani leta 2007, ko so pripravili prvi superpokal, vijoličasti pa leta 2009. Lani so pokal dvignili nogometaši Luke Kopra, ki so premagali Maribor po strelih z enajstmetrovk.
Udeleženca petkove tekme bosta dobila lepi nagradi v obliki plačanih zimskih priprav. Zmagovalec superpokala se bo veselil priprav na Hrvaškem - v Novigradu, poraženo moštvo pa bo lahko uživalo priprave doma - v Portorožu. Neposredni prenos tekme bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Oboji odločeni, da osvojijo pokal
"Tekma bo v Mariboru iz preprostega razloga, kot vsa ta leta, in sicer je Mariboru kot aktualnemu državnemu prvaku pripadlo gostiteljstvo superpokala," je na novinarski konferenci pojasnil Dimitrij Hlastec, direktor Združenja klubov I. SNL. Sprva so se namreč pojavljale govorice, da bodo tekmo superpokala gostile Stožice.

"Zdravstvena bilanca se iz dneva v dan izboljšuje. Seveda si želimo, da bi sezono odprli z osvojeno prvo lovoriko v sezoni. Nekatere poškodbe se vlečejo še iz prejšnjih sezon. Zdravniška služba dela maksimalno. Marcos Tavares že trenira z nami, zdravniška služba pa bo odločila, kdaj bo pripravljen za največje napore," je povedal pomočnik trenerja pri Mariboru Ante Šimundža.

Pričakovanja domžalskega trenerja Darka Birjukova so enako visoka: "To je prva lovorika, ki je na voljo v tej sezoni. Po najboljših močeh se bomo potrudili, da jo osvojimo, če ne, bomo športno čestitali Mariboru."
Superpokal, petek ob 20.45:
MARIBOR - DOMŽALE (prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju)
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)
Prva liga si, 1. krog
Sobota, 16. julija, ob 20.00:
MARIBOR - HIT GORICA

Nedelja, 17. julija, ob 18.00:
TRIGLAV GORENJSKA - NAFTA

MURA 05 - LUKA KOPER

Ob 19.00:
RUDAR - DOMŽALE

OLIMPIJA - CM CELJE