Slovenke so na Madžarskem s 3:0 odpravile Grčijo, Romunijo in Madžarsko. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so na Madžarskem s 3:0 odpravile Grčijo, Romunijo in Madžarsko. Foto: www.alesfevzer.com

S 3:0 (21, 18, 18) je premagala Grčijo in tako v skupini C po treh tekmah in treh zmagah prepričljivo zaseda prvo mesto. Drugi turnir bo v Grčiji, začel se bo že v četrtek, ko se bodo Slovenke merile z Madžarkami.

Slovenke in Grkinje so v dvoboj za prvo mesto vstopile za zanesljivima zmagama nad Madžarsko in Romunijo. Kot so trdili v slovenskem taboru, je bilo zmagovalca težko napovedati, selektor Bruno Najdič je dejal, da naj bi odločala dnevna forma.

In ta je bilo debelo na slovenski strani. Slovenke sicer tokrat niso tako blestele v bloku kot na prvih dveh tekmah, zato pa je deloval napad, v zelo pomembnih trenutkih pa je svoje dodal še servis. Njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva, glavna akterka zmage pa je bila zelo razpoložena Monika Potokar.

"Tri tekme, tri zanesljive zmage ... zagotovo je to rezultatsko gledano nad vsemi pričakovanji. Pred turnirjem smo si rekli, da gremo na Madžarsko po eno zmago, da bi obdržali možnosti za napredovanje v polfinale. Izkazalo se je, da smo naredili maksimalen rezultat, si na široko odprli vrata polfinala, zato je dekletom treba le čestitati. Še vedno pa moramo biti pametni, ne smemo poleteti. Pred nami je še en turnir, smo blizu cilja, a hkrati tudi daleč. Kar zadeva današnjo tekmo, pa lahko rečem, da smo bolje delovali v napadu, zunanje napadalke so opravile odlično delo, izkoristile so to, da so njihove blokerke bolj pazile na naše tempašice, da so se pripravile predvsem na njih. Pokazala se je še ena kakovost naše ekipe, da lahko enkrat potegne ena igralka, drugič druga, tretjič tretja, na tretji tekmi so tretjič razglasili različno najboljšo igralko, kar kaže našo širino. Tudi sprejem je bil spet na visoki ravni, mislim, da smo bili tudi tokrat od tekmic boljši v vseh elementih, čeprav blok ni bil tako dominanten kot včeraj in predvčerajšnjim," je povedal Najdič.

Slovenija: Božič 4, Blagne, Medved, Igličar 2, Valenčič, Recek 7, Najdič 3, Ščuka, Cvetanović 12, Potokar 14, Kaker, Planinšec 4, Grudina 11, Jerala.

Grčija: Vasilantonaki 2, Artakianou, Papafotiu, Kiosi 12, Lamprousi 6, Strantzali 3, Merteki 2, Dioti 2, Giota 9, Christodoulou 5, Genitsaridi 3, Emmanouilidou.