Sanja Malagurski je bila spet nezaustavljiva. Foto: RTV SLO
Sanja Malagurski je bila spet nezaustavljiva. Foto: RTV SLO
Novogoričanke ubranile naslov

Močnejši odpor so Mariborčanke na zadnji tekmi ponudile v prvih dveh nizih, ki sta se končala 25:22 oziroma 25:19. Branilke naslova so prek nezaustavljive Sanje Malagurski (18 točk) in Barbare Potokar (10) zadnji niz dobile 25:16. Dvoboj je trajal uro in 20 minut.

V uvodnem nizu so Novogoričanke z uspešnim servisom povedle s 4:1 in prednost držale do sredine prvega niza (16:13), nato pa so borbene Štajerke zrežirale preobrat in si priigrale prvo vodstvo (16:17). Domačinke so krizo hitro prebrodile in si z učinkovitim napadom priskrbele 4 točke naskoka. Po 26 minutah igre je tretjo zaključno žogo izkoristila Malagurskijeva.

Tudi drugi niz je imel podoben tek. Vodstvo Primork s štirimi točkami so gostje izničile in izenačile na 13. V nadaljevanju so pobudo znova prevzele gostiteljice. V polju ni bilo slabe domače igralke in prednost je ob domiselni igri prvakinj narasla na neulovljivih 21:15 in 23:17, drugo zaključno žogo pa je realizirala Spačalova. V zadnjem nizu so Mariborčanke povsem popustile in samo vprašanje čase je bilo, kdaj bodo odbojkarice Nove Gorice začele slaviti.

Novogoričanke so tako na najlepši način končale najuspešnejšo sezono v zgodovini kluba, saj so se zmage veselile tudi v pokalnem tekmovanju in Interligi, v pokalu CEV pa so se prebile med 16 najboljših ekip.

Hit Nova Gorica: Milosavljević 1, Vogrič, Barič, Jontes 8, Lipovž, Šuler, Spačal 6, Tabaj, Testen 9, Šinigoj, Malagurski 18, Potokar 10.
Nova KBM Branik: Kočar, Guštin 7, Zanova 8, Knuplež, Vodopivec, Novosel 9, Ajnihar, Sitar, Cvetanovič 8 , Solomon, De Haes 4.

R. K.

Novogoričanke ubranile naslov