ACH Volley je pri žrebu dobil izjemno močne tekmece, zato je iluzorno pričakovati, da bi lahko napredoval iz skupine. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je pri žrebu dobil izjemno močne tekmece, zato je iluzorno pričakovati, da bi lahko napredoval iz skupine. Foto: www.alesfevzer.com

Nemci so bili boljši tekmec, a slovenskih prvakov niso nadigrali. ACH je svojo priložnost zapravil v drugem nizu, ko je vodil z 21:19, nato pa dovolil, da so gostitelji osvojili tri zaporedne točke, pozneje pa izkoristili že prvo zaključno žogo.

Pri Berlinčanih zaradi poškodbe ni igral prvi podajalec, Rus Sergej Grankin. Kljub temu so v prvem nizu pokazali odlično igro in Ljubljančanom niso ponudili prave priložnosti, pa čeprav so ti izvajali dober pritisk s servisom, dosegli so tudi tri ase. Toda domači so bili neustavljivi v napadu, v katerem je blestel predvsem korektor Benjamin Patch.

Američan je svoj šov nadaljeval tudi v drugem nizu, a v njem so tudi odbojkarji ACH-ja dobro odgovarjali. Vendar se na koncu ni razpletlo, kot so si želeli.

Posledica je bil tudi slab začetek tretjega niza. Nemci, pri katerih je Patch stopil s "plina", pri nabiranju točk pa sta ga zamenjala Francoza Samuel Tuia in Timothee Carle, so ušli, toda slovenski prvaki so se jim približali, jim ves čas dihali za ovratnik, v končnici pa so bili znova premalo zbrani.

Drugo tekmo bodo Ljubljančani odigrali v četrtek, ko se bodo pomerili z najboljšo ekipo zadnjega desetletja, Zenitom iz Kazana.

ACH in Calcit za začetek Lige prvakov izgubila

Spremenjen sistem igranja

Pandemija covida-19 je Evropsko odbojkarsko zvezo prisilila, da spremeni način igranja v evropskih pokalih. Tako se bodo ekipe merile v t. i. mehurčkih, v Ligi prvakov bosta v vsaki predtekmovalni skupini po dva turnirja. ACH Volley bo moral v skupini C februarja še na pot v Kazan.

V skupini je še poljski Jasztrebski Wegiel, ki pa ga zaradi okužbe treh igralcev in samoosamitve ekipe na prvem turnirju ni. Kako bodo registrirali te tekme oziroma ali jih bodo dovolili odigrati na drugačen način, ostaja še odprto.

Kamničanke največ točk osvojile v prvem nizu

Odbojkarice Calcita Volleyja v Ligi prvakinj za uvod igrajo na turnirju v Coneglianu. Na prvi tekmi proti domači ekipi so tako kot ACH klonile z 0:3 (-18, -17, -15). V sredo bo njihov tekmec Fenerbahče, v četrtek pa Nantes. V Franciji bo februarja drugi turnir.

Pri slovenskih prvakinjah, pri katerih je največ točk dosegla Eva Zatković (9), so se težave začele že pri sprejemu. Ta je bil preslab, da bi lahko boljše organizirale napade. Tudi njihovi servisi tekmicam niso predstavljali večjih težav.

Kozamernik brez milosti do rojakov

Odbojkarji Calcita Volleyja so v osmini finala Pokala Challenge z 0:3 (-19, -18, -16) pričakovano klonili pred Milanom, za katerega igrata tudi slovenska reprezentanta Jan Kozamernik in po novem tudi Tine Urnaut.

So pa njihovi navijači in najbrž tudi sami pričakovali, da bodo favoriziranim Italijanom nudili močnejši odpor. A so povsem zatajili, predvsem najizkušenejši igralci na čelu z Mitjo Gasparinijem, ki je v prvih dveh nizih dosegel le dve točki, na koncu pa sedem. Slovenski podprvaki niso niti enkrat vodili.

Pri gostiteljih je odlično predstavo pokazal Kozamernik, dosegel je devet točk, medtem ko je Urnaut dobil le nekaj trenutkov za igro in ni dosegel točke. Glavni junak tekme je bil kanadski sprejemalec Stephen Maar, ki je zbral kar 23 točk, od tega pet z bloki. Kamničani niso dosegli niti enega asa, na drugi strani Italijani pet.

Tudi Šempetrčanke izgubile s 3:0

Odbojkarice SIP Šempetra pa se poslavljajo od Pokala CEV. Na tekmi osmine finala v Srbiji jih je izločila domača ekipa Tent Obrenovac, zmagala je gladko s 3:0 (21, 11, 17).

Trenutno drugouvrščena ekipa slovenske lige proti Tentu, ki se je letos močno okrepil, ni imela pravih možnosti. Gostiteljice iz dežele svetovnih prvakinj so imele stvari ves čas pod nadzorom. Pri gostjah je še najboljšo predstavo pokazala Nika Markovič, z 12 točkami je bila tudi najučinkovitejša v svoji ekipi.

Liga prvakov, skupina C, Berlin

ACH VOLLEY - BERLIN RECYCLING VOLLEYS
0:3 (-20, -23, -21)

ACH Volley: Toman, Ropret, Pernuš, Touhteh 5, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar, Pokeršnik 7, Videčnik 1, Kök 4, Djurić 2, Vučićević 17.

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Le Roux, Moraes, Michelucci, Grankin, Baghdadi, Brehme 3, Carle 14, Kessel, Tuia 10, Patch 16, Carbonera 8, Pujol 3.

Sreda ob 19.30:
BERLIN RECYCLING VOLLEYS - ZENIT KAZAN

Četrtek ob 17.00:
ZENIT KAZAN - ACH VOLLEY


Liga prvakov, skupina B, Conegliano

CALCIT VOLLEY - CONEGLIANO
0:3 (-18, -17, -15)

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 1, Pogačar, Marušič, Vovk, Brulec 8, Boisa, Zatković 9, Janezič, Charuk 3, Jerala, Radišković 5.

Conegliano: Caravello, Gicquel 23, Butigan 8, De Kruijf, Folie, Omoruji, De Gennaro, Adams 9, Gennari 1, Wolosz 2, Hill, Sylla 7, Egonu, Fahr 9.

Sreda ob 20.30:
CALCIT VOLLEY - FENERBAHČE

Četrtek ob 17.30:
CALCIT VOLLEY - NANTES


Pokal Challenge (M), Milano

Osmina finala:
Calcit Volley - POWERVOLLEY MILANO
0:3 (-19, -18, -16)

Calcit Volley: Kos 2, Hribar, Bregar 2, Purič 5, Kosmina 8, Gasparini 7, Hebda 4, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 7, Plot.

Powervolley Milano: Staforini, Bašić, Kozamernik, Daldello, Sbertoli, Maar, Meschiari, Piano, Mosca, Urnaut, Pesaresi.


Pokal CEV (Ž), Obrenovac

Osmina finala:
TENT OBRENOVAC - SIP Šempeter
3:0 (21, 11, 17)

Tent Obrenovac: Čikuc, Petrović 4, Sušić, Popović, Jakšić 2, Pakić, Cvetković 8, Malešević 11, Mijatović, Lazić 20, Mitrović 14, Gočanin.

SIP Šempeter: Rituper 1, Mo. Božič 1, Koren, Črnila 1, Markovič 12, Žnidar 2, Banko, Kotnik 9, Trbojević Ovčar, Ma. Božič 1, Lekše 6, Lakovšek 6.