Jason Jablonsky je bil še lani v dresu ACH-ja, tokrat pa bo v Stožicah gostoval s Toursom. Foto: BoBo
Jason Jablonsky je bil še lani v dresu ACH-ja, tokrat pa bo v Stožicah gostoval s Toursom. Foto: BoBo
Visoka francoska ovira pred odbojkarji ACH Volleyja

"Glede na stanje v Piacenzi in dogodke na igrišču me poraz Italijanov v Franciji niti ni presenetil. Trenutno je Tours najbrž boljša ekipa od Piacenze, pa tudi v tretjem nizu je italijanski trener naredil tako napako, da so ves niz stali v napačni rotaciji in v njem osvojili vsega 13 točk. Če ne bi bilo tehnične napake trenerja, bi najbrž Piacenza zmagala," je tekmo v Toursu, katere razplet ACH-ju v boju za drugo mesto v skupini gotovo ne ustreza, pokomentiral trener ljubljanske ekipe Luka Slabe.

Skrbi poškodba Milana Rašića
"Francozi so veliki favoriti. Servise izvajajo kot najbrž nobena ekipa. Če nam bo uspelo blažiti njihove bombe, bomo lahko igrali, če ne, nam bo izredno težko. Bomo morali pa tudi sami dobro servirati, da ne bodo mogli razviti hitre igre, ki jo gojijo. Če bodo imeli oni idealen sprejem, bomo težko kaj naredili. Naš cilj pa je podoben kot proti Piacenzi - kožo bomo poskušali prodati čim dražje," meni Slabe, ki bo imel na razpolago vse igralce, čeprav se jih nekaj ubada z lažjimi poškodbami. Najbolj skrb vzbujajoča je poškodba srbskega blokerja Milana Rašića.

Mednarodno pisana zasedba Toursa
Francozi imajo v svojih vrstah kopico nevarnih igralcev. Njihova gonilna sila sta Čeha, korektor David Konečny in sprejemalec Kamil Baranek, napadalce odlično razigrava Portugalec Nuno Pinheiro, na mestu blokerja blesti ameriški reprezentant David Smith. V francoskem moštvu sta tudi dva znanca ACH Volleyja, Kanadčan Nicholas Hoag je sin nekdanjega trenerja Glenna Hoaga, Američan Jason Jablonsky pa je včasih nosil dres ACH-ja.

ACH iz tekmo v tekmo bolje uigran
"Imajo pet, šest igralcev, ki so 'top'. Zelo težko bi bilo kakšnega izločiti in reči, da se nanj ni treba pripraviti oziroma da njega ni treba čuvati," je dejal Slabe, ki je lahko zadovoljen s predstavami, ki jih v zadnjem času kažejo njegovi fantje. Dobili so tekmo Lige prvakov proti Marek Union Dupnici in zadnji dvoboj Srednjeevropske lige proti Finu Kaposvarju. V teh tekmah je bil opazen napredek v uigranosti, je pa vprašanje, ali sta bili ti tekmi pravo merilo za kakršno koli ocenjevanje. Bolgari in Madžari imajo namreč dobro vidno pomanjkanje kakovosti.

Liga prvakov, skupina A, 3. krog

Torek ob 18.00 (prenos na TVS 2/MMC):
ACH VOLLEY - TOURS

Četrtek ob 20.30:
PIACENZA - MAREK DUPNICA

Lestvica:                           
TOURS                 2  2 0  6:2  5
PIACENZA              2  1 1  5:4  4
ACH VOLLEY            2  1 1  4:3  3
MAREK DUPNICA         2  0 2  0:6  0
                                    
Visoka francoska ovira pred odbojkarji ACH Volleyja