ACH Volley je potrdil, da je kljub odmevnim okrepitvam v kamniški ekipi še vedno najboljši v Sloveniji. Foto: Klemen Brumec
ACH Volley je potrdil, da je kljub odmevnim okrepitvam v kamniški ekipi še vedno najboljši v Sloveniji. Foto: Klemen Brumec

Nizi so se končali na 25, 21 in 25. Kamničani – s 15 točkami je bil najučinkovitejši Mitja Gasparini – so bili enakovredni, a v končnicah premalo zbrani, da bi iztržili kaj več.

"Napeta, borbena in nervozna tekma. Obe ekipi sta se borili, mi smo bili v ključnih trenutkih uspešnejši, morda smo tudi malo bolje servirali," je dvoboj ocenil Gregor Ropret.

V prvem nizu Calcit Volley ubranil dve zaključni žogi
Že uvodni niz je napovedal, da bodo odločale malenkosti. Vse do končnice nobena od ekip ni vodila več kot za dve točki, gosti so bili pri izidu 20:23 prvi, ki so povedli za tri. Toda to Calcita ni spravilo s tira, s tremi zaporednimi točkami so izenačili, nato ubranili dve zaključni žogi, a po napaki Gasparinija vendarle izgubili niz.

Derbi je bil izenačen, čeprav končni izid tega ne kaže. Foto: Klemen Brumec
Derbi je bil izenačen, čeprav končni izid tega ne kaže. Foto: Klemen Brumec

Z Rutarjem na servisu do vodstva 0:2
Podoben je bil tudi razplet drugega niza, v katerem je bila do končnice največja prednost tri točke. Kamničani so še vodili z 20:18, a nato se je gostujočemu trenerju obrestovalo, da je na servis poslal Filipa Rutarja, ki je sprejemu gostiteljev, predvsem Poljaku Miloszu Hebdi povzročil veliko težav. ACH je dosegel štiri zaporedne točke, Rutar je dosegel tudi as, potem ko je žogo poslal v mrežo za izid 21:22, pa se domačim ni godilo nič bolje, Mitar Djurić in Kök sta z napadalnima akcijama poskrbela za vodstvo 2:0.

V tretjem nizu kljub vodstvu 11:16 ACH na koncu trpel
V tretjem nizu, ki se je končal na razliko, so branilci naslova povedli s 16:11, toda Calcit se je približal, ubranil dve zaključni žogi, na 24:24 je izenačil Hebda. Ljubljančani so bili v finišu spet bolj zbrani in so z novimi tremi točkami zadržali pet točk prednost pred Merkurjem Mariborom (ima tekmo manj!), ki je v štajerskem derbiju s 3:1 ugnal Hoče. Hočani so bili blizu točke, v četrtem nizu so vodili že za sedem točk, a prednost zapravili. Rok Možič se je izkazal z 20 točkami.

Mitja Gasparini je bil s 15 točkami najučinkovitejši. Foto: Klemen Brumec
Mitja Gasparini je bil s 15 točkami najučinkovitejši. Foto: Klemen Brumec

Jerončič pogrešal agresivnost na servisu
"Nocojšnja tekma je bila skorajda fotokopija prve iz Tivolija (3:1). Če želiš premagati ACH Volley, ki ima zdaj na voljo še Mitra Đurića in Jana Pokeršnika, ki je prišel v formo, moraš biti bolj agresiven tako na servisu, kjer je bil agresiven samo Mitja Gasparini, kot v napadu. Je že res, da so Ljubljančani odgovorili z dobrim sprejemom, kjer smo bili mi veliko slabši. Toda ne glede na to bi morali iskati boljše rešitve, se pravi, servirati tja, kjer so na sprejemu slabši, česar nismo delali. Za kakšno drugo ekipo v slovenskem prvenstvu bi bilo to morda dovolj, ni pa dovolj za ACH Volley," je za klubsko spletno stran derbi ocenil trener Calcita Volleyja Gregor Jerončič.

Za ACH in Calcit Volley je bil sobotni obračun generalka za evropske tekme med tednom, Ljubljančani bodo v Berlinu igrali turnir Lige prvakov, Kamničani pa se bodo v Milanu merili z domačo ekipo v osmini finala Pokala challenge.

ACH Volley v vseh treh nizih v končnici bolj zbran od Kamnika

1. DOL (M), 13. krog
CALCIT VOLLEY - ACH VOLLEY
0:3 (-25, -21, -25)
Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 4, Kosmina 9, Gasparini 15, Hebda 11, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 8, Plot (L).

ACH Volley: Toman (L), Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 6, Dagostino (L), Pavlovič, Bošnjak, Okroglič, Rutar 1, Pokeršnik 7, Videčnik 7, Kök 13, Đurić 10, Vučićević 5.

MERKUR MARIBOR - HOČE
3:1 (17, -20, 15, 22)

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - PANVITA POM.
3:0 (22, 20, 22)

SALONIT ANHOVO - KRKA
3:0 (22, 24, 20)

Vrstni red: ACH Volley 30, Merkur Maribor 25, Calcit Volley 21, Salonit Anhovo 18, Hoče, Hiša na kolesih Triglav in Panvita Pomgrad po 10, Krka 2 točki.

Med tednom prvi poraz Kamničank
V ženskem prvenstvu je bila spet odigrana le ena tekma, SIP Šempeter ni imel težav v Grosuplju (0:3). Veliko odmevnejša je bila zmaga Šempetra v sredo v Kamniku (na zaostali tekmi 8. kroga), saj so varovanke Bena Božiča z 2:3 (17, -17, 26, -19, -11) ugnale Calcit Volley, ki je tako doživel prvi poraz v sezoni. Kamničanke (Zatković 17 točk) so bile sicer boljše v bloku in v napadu, a slabše na sprejemu, predvsem pa so gostje (Markovič 18) kar 15 točk dosegle z začetnim udarcem.

1. DOL (Ž), 13. krog
ATK GROSUPLJE - SIP ŠEMPETER
0:3 (-21, -15, -14)

Vrstni red: Calcit Volley 22, Sip Šempeter 20, Nova KBM Branik in ATK Grosuplje po 13,
GEN-I Volley 12, Krim 7, Ankaran in Luka Koper po 3 točke.