Na prvi tekmi v Stožicah je Bre Banca Lannutti zmagala z 0:3, tako da bi slovenski prvaki potrebovali mali čudež, če bi se želeli prebiti v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer
Na prvi tekmi v Stožicah je Bre Banca Lannutti zmagala z 0:3, tako da bi slovenski prvaki potrebovali mali čudež, če bi se želeli prebiti v četrtfinale. Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley po presenečenje v Cuneo

Trener Luka Slabe poskuša svoje varovance čim bolje psihološko pripraviti na torkovo povratno tekmo (ob 20.30; prenos na TV Slovenija 2) proti ekipi Bre Banca Lannutti iz Cunea. Po njegovih besedah fantje že pred tekmo niso dovolj verjeli vase. Povsem jasno je, da je bilo na treningih treba poskušati izboljšati nekatere tehnične stvari, ki na prvi tekmi niso delovale, predvsem to velja za igro v napadu, bolje pa se je bilo treba pripraviti na bolgarskega reprezentanta Cvetana Sokolova, ki je bil v Ljubljani nezaustavljiv.

Prekinitev pogodbe z Jablonskim
Klub se je pred tekmo sporazumno razšel s sprejemalcem Jasonom Jablonskim, ki se seli v Katar. Ljubljančani niso bili najbolj zadovoljni z njegovimi predstavami, zato so rade volje sprejeli ponudbo katarskega Al Ahlija. Pred njim je Ljubljančane zapustil že Uroš Kovačević.

"Skozi celo sezono smo nekako gradili to opečnato hišo, zdaj pa sta odstranjena dva zidaka. Seveda ekipa s tem izgublja na homogenosti in trdnosti. To je šport in take odločitve je potrebno sprejemati," je za Val 202 povedal Slabe.

Na mestu sprejemalca tudi Alen Šket
Glavno vprašanje zdaj je, kao sestaviti ljubljanski sprejem, ne samo zaradi izjemnih serverjev Cunea, ampak tudi zaradi nenehnih sprememb v ekipi. "Na mestu sprejemalca bomo poskusili s Flajsom, Šketom in Fabjanom," je precej drzen načrt, ki sta ga skovala s pomočnikom Gašperjem Ribičem predstavil Slabe.

Flajs še ni vrgel puške v koruzo
Javnost je slovenske prvake po domačem porazu 0:3 tako rekoč že odpisala, a sami še vedno verjamejo, da so zmožni napraviti senzacijo. "Naš cilj je prikazati boljšo igro kot v Ljubljani, po možnosti osvojiti niz, če pa se nam ponudi priložnost, pa jo izkoristiti. V Stožicah smo imeli svoje priložnosti, če bi jih izkoristili, bi se tekma lahko razpletla tudi drugače. Še vedno verjamemo, da lahko napredujemo, jasno pa je, da naš čaka težka naloga. Moramo biti pogumnejši, a hkrati tudi pametni," meni kapetan ekipe Andrej Flajs.

Cuneo previden v napovedih
Tudi Italijani ne mislijo, da je skupni zmagovalec že odločen. "Vsekakor nas čaka še ena težka tekma. Ljubljančani lahko igrajo mnogo bolje kot na prvi tekmi, zato moramo biti previdni. ACH sem gledal proti Macerati, kjer so igrali izvrstno. Nikakor ne smemo misliti, da smo delo že opravili," opozarja trener Piazza, enako pa meni tudi zvezdnik ekipe, srbski veteran Nikola Grbić (na prvi tekmi ni veliko igral), ki še vedno zelo spoštuje slovensko ekipo. Cuneo je sicer v zadnji prvenstveni tekmi v nedeljo gladko ugnal Andreoli Latino, s tem pa potrdil dobro formo.

ACH Volley po presenečenje v Cuneo