Ramon Gato je imel v Carigradu ogromno težav pri sprejemu. Foto: EPA
Ramon Gato je imel v Carigradu ogromno težav pri sprejemu. Foto: EPA
ACH Volley
ACH Volley bo v zadnjem krogu v Tivoliju gostil Poljake. Foto: EPA
Ramon Gato, Matej Vidič in Oliver Venno
Z zmago proti Resoviu prihodnji teden ACH Volley napreduje med 12 najboljših. Foto: EPA
Turki pometli z Blejci

Odbojkarji ACH Volleyja so v 5. krogu Lige prvakov po slabi predstavi klonili proti B. Sehir Belediyesiju. Turški prvaki so suvereno slavili s 3:0 v nizih.

Glenna Hoaga, ki so tokrat igrali brez prvega libera Daniela Lewisa, so bili povsem neprepoznavni, z bledo igro pa niso imeli veliko možnosti za uspeh v Istanbulu. Domači odbojkarji prav tako niso blesteli. Naredili so številne napake, bili povsem zreli za poraz, a slab sprejem in neučinkovit napad Blejcev sta tehtnico vendarle prevesila na turško stran.

Odločilna tekma v Tivoliju proti Poljakom
"Danes nam ni šlo nič od rok. Slabo smo servirali imeli težave z realizacijo napada, to je bil naš največji problem. Nismo se približali svojim zmožnostim, Turki pa so to tudi izkoristili. Mislim, da so nas celo malo presenetili. Nam je lahko žal prvega niza, ki smo ga imeli dobljenega, a prednost na žalost zapravili. Mogoče bi se tekma drugače razpletla, če bi ta niz dobili. Turki bi bili pod večjim pritiskom, tako pa so bili lahko sproščeni. Toda tega poraza ne smemo objokovati. Imamo še eno priložnost, moramo jo izkoristiti. Seveda nas čaka težko delo, a bomo storili vse, da Poljake premagamo in se uvrstimo v nadaljnje tekmovanje," je po tekmi misli strnil podajalec Beljcev Dejan Vinčič.

S porazom je ACH položaj zakompliciral. Prihodnji teden morajo slovenski prvaki v Tivoliju premagati poljski Asseco Resovio. Turki tako ostajajo v igri in za njih v prihodnjem krogu na gostovanju v Parizu šteje le zmaga.

Samo razpoloženi Venno premalo
Blejci so na začetku prevzeli pobudo. Prek razpoloženega Oliverja Venna so trikrat povedli s tremi točkami, a se je domačim vsakokrat uspelo hitro vrniti. Bolgar Kostadin Stojkov je s tremi odličnimi servisi preobrnil rezultat. Turki so povedli s 24:23 in po slabem sprejemu Ramona Gata ter avtu Andreja Flajsa izkoristili prvo žogo za zmago v uvodnem nizu.

V drugem nizu so bili Blejci povsem neprepoznavni. Še naprej so imeli veliko težav pri sprejemu, predvsem tu velja izpostaviti nerazpoloženega Kubanca Gata. Carigrajčani so po močnem servisu Stojkova povedli s 15:12 in prednost suvereno obdržali do 25. točke. Ob koncu niza je na položaju podajalca Veljka Petrovića zamenjal Vinčič.

Brez rešitve za Düngejev servis
Junak tretjega niza je bil v domači vrsti Erhan Dünge. Na njegov servis so turški državni prvaki dobili kar štiri točke in povedli s 16:13. Vmes ni pomagala niti minuta odmora kanadskega stratega Hoaga. Blejcem se je uspelo približati na točko zaostanka, a so Venna Turki uspešno zaustavili z dvojnim blokom za 19:16. Domačim je prednost brez večjih težav uspelo obdržati.

Liga prvakov
Skupina F, 5. krog

ISTANBUL B. SEHIR - ACH VOLLEY
3:0 (23, 20, 21)

ASSECO RESOVIA RZESZOW - PARIS VOLLEY
2:3 (21, -21, -20, 17, -10)
Lestvica:                             
ASSECO RESOVIA RZESZOW 5 4 1 14:7 9
ACH VOLLEY 5 3 2 11:10 8
ISTANBUL B. SEHIR 5 2 3 9:9 7
PARIS VOLLEY 5 1 4 6:14 6



Prvačina na Nizozemskem ubranila veliko prednost
Odbojkarji Ekipe Marchiol Vodi so na povratni tekmi šestnajstine pokala Challenge gostovali na Nizozemskem pri AB Groningenu in izgubili s 3:2, a so si kljub temu priigrali napredovanje v naslednji krog tekmovanja, prvič v zgodovini tega odbojkarskega kluba.

POKAL CHALLENGE, šestnajstina finala, povratne tekme:

Moški:

STADE POITEVIN - Salonit 3:1
3:0 (14, 13, 21)

Ab Groningen - MARCHIOL PRVAČINA 0:3
3:2 (-22, 23, -17, 23, 10)

Ženske:
Jedinstvo Brčko - NOVA KBM BRANIK 1:3
2:3 (-23, 23, 23, -22, -11)

V oddebeljenem tisku izidi prvih tekem.

Turki pometli z Blejci