Blejski odbojkarji prestavljajo mejnike slovenske odbojke. Foto: EPA
Blejski odbojkarji prestavljajo mejnike slovenske odbojke. Foto: EPA
Blejci s pokalom Top Teams
Trenutek, na katerega pred začetkom lanske sezone ni računal prav nihče - Autocommerce Bled je osvojil Pokal Top teams. Foto: RTV SLO
Matija Pleško
Matija Pleško je udarni mož gorenjskega kolektiva. Foto: RTV SLO

Nasprotniki slovenskih prvakov, ki so med elito prišli zaradi odpovedi portugalskega Espinha, so Paris Volley, belgijski Noliko Maaseik in ambiciozni Dinamo iz Moskve. "Nikogar se ne bojimo. Računam, da jim bomo povzročali veliko preglavic. Vsako tekmo gremo in bomo šli na zmago," je bil prvi odziv slovenskih debitantov.

Bled se ne predaja
Blejci so v pretekli sezoni brez poraza na igriščih slavili tako v državnem prvenstvu in pokalu, v mednarodni ligi, kjer so premagovali avstrijske udeležence Lige prvakov, kot tudi v Pokalu Top Teams, kjer so v finalu ugnali tudi slovito Modeno. Smele načrte v novi sezoni so Gorenjci podkrepili tudi s povišanim proračunom, ki bo znašal okoli enega milijona evrov.

Atraktivna skupina
"Ocenjujem, da je žreb super. Potihem sem si želel igrati proti svojemu bivšemu klubu iz Pariza in želja se mi je uresničila. Kar se Nolika tiče, jih poznamo, saj smo igrali proti njim na novoletnem turnirju v njihovi dvorani, Dinamo iz Moskve pa bo za nas prav poseben izziv," je bil izžrebanih nasprotnikov vesel Sebastjan Škorc, ki je pred časom igral za Paris.

Prve tekme sredi oktobra
Prvi slovenski predstavnik med elito je bil sredi devetdesetih Salonit Anhovo (sezoni 96/97 in 97/98), ki se je v Ligo prvakov prebil skozi kvalifikacije; zdaj pa teh ni več, temveč imajo posamezne države glede na pretekle uspehe zagotovljeno število udeležencev med najboljšimi štiriindvajsetimi klubi v Evropi. Šestkrožni skupinski del se bo začel s prvimi tekmami 16. oktobra in se bo končal 30. januarja, prvouvrščena kluba iz vsake skupine pa bosta nadaljevala tekmovanje v izločilnih bojih.

Liga prvakov (M, Dunaj, žreb skupin:

Skupina A:
IRAKLIS SOLUN
CANNES
ČEŠKE BUDEJOVICE
CUNEO

Skupina B:
BELCHATOW (POL)
PANATHINAIKOS
NOVI SAD
BUDUĆNOST

Skupina C:
DINAMO KAZAN
ALMERIA
FRIEDRICHSHAFEN
OLYMPIACOS

Skupina D:
PALMA DE MALLORCA
COPRA PIACENZA
AON HOTVOLLEYS DUNAJ
IZMIR

Skupina E:
SISLEY TREVISO
JASTRZEBSKI (POL)
ROESELARE (BEL)
APELDOORN (NIZ)

Skupina F:
PARIS VOLLEY
DINAMO MOSKVA
NOLIKO MAASEIK (BEL)
ACH VOLLEY BLED

T. G.