ACH Volley je naredil prvi korak proti sedmemu naslovu državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley je naredil prvi korak proti sedmemu naslovu državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH pometel s Kropo

Srečanje torej niti približno ni spominjalo na zadnje med obema tekmecema 23. marca, ki se je končalo po petih nizih. V finalu pokala in na prvi medsebojni tekmi v končnici pa je že bilo 3:0. Najučinkovitejši igralec tekme je bil blejski kapetan Andrej Flajs, ki je dosegel 12 točk, pri Kroparjih jih je Jernej Potočnik zbral 11. Druga tekma bo v soboto.
V prvem nizu je po začetnem zaostanku Kropa ujela Blejce pri izidu 7:7. Zadnjič je bilo izenačeno pri 11:11, nato pa je ACH pritisnil na plin in niz odločil v svojo korist s 25:17. V drugem je bilo hitro 8:2, na koncu pa 25:10. V zadnjem nizu je Kropa držala korak do izida 5:6, a nato znova popustila in se tako kot v prvem morala zadovoljiti s 17 točkami.
Blejci so stari znanci finalov, saj naskakujejo sedmi zaporedni naslov najboljše ekipe v državnem prvenstvu. Največ izkušenj ima prav Flajs, ki je z Bledom osvojil že sedem naslovov državnega prvaka.
Cilj Blejcev - naslov v treh tekmah
Pokal bo pripadel ekipi, ki bo osvojila tri zmage. ACH Volley želi to doseči po najkrajši mogoči poti, 9. maja se namreč začenjajo reprezentančne priprave, v katerih bo tudi veliko članov oranžnega moštva.

Potočnik je že bil prvak
Kropa je najprijetnejše presenečenje sezone. Lani je izpadla v četrtfinalu, kjer je bil boljši prav ACH. Potočnik je edini član Krope, ki je že okusil slast naslova državnega prvaka (pred sedmimi leti prav v dresu Bleda). Kropa si je z uvrstitvijo v finale že zagotovila nastop v Interligi in pokalu CEV.

DP v odbojki, finale, prva tekma
UKO KROPA - ACH VOLLEY - 0:1
0:3 (-17, -10, -17)

Uko Kropa: Potočnik 11, Bogožalec 7, Slabe 6, Zupanc in Stavbar po 2, Jereb in Horvat po 1.

ACH Volley: Flajs 12, Kamnik 11, van Dijk 9, Jakopin 8, Rašić 5, Vinčić 3.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage, preostali termini so 23. 4., 27. 4., 30. 4. in 4. 5.

Za tretje mesto, prva tekma

MARCHIOL VODI
- PANVITA GALEX - 1:0
3:0 (20, 17, 17)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

ACH pometel s Kropo