Kako bo tokrat deloval blok slovenskih prvakov? Foto: EPA
Kako bo tokrat deloval blok slovenskih prvakov? Foto: EPA
Scott Touzinsky
Scott Touzinsky je pred dvema letoma lepo poživil igro ACH Volleyja, zdaj pa je eden izmed nosilcev igre Istanbula. Foto: MMC RTV SLO
Ramon Gato (ACH Volley)
Ramon Gato je bil proti Poljakom najnevarnejše orožje ACH Volleyja. Foto: EPA

Istanbul je na prvi tekmi doma z gladkih 3:0 odpravil Paris Volley, medtem ko so slovenski prvaki tesno in nesrečno izgubili pri poljski ekipi Asseco Resovia (2:3).

"Zagotovo smo tudi sami še nekaj časa premlevali tekmo na Poljskem, kjer nam je zmaga spolzela iz rok. A na to moramo zdaj pozabiti in se osredotočiti na novega nasprotnika, ki k nam prihaja v sredo," se je na prvi krog Lige prvakov ozrl srbski podajalec Blejcev Veljko Petković.

"Menim, da je turško moštvo precej kakovostnejša ekipa od poljskega moštva iz Rzeszowa, kar so tudi pokazali na tekmi proti Parižanom. Zato nas dejansko čakata velik obračun in odbojkarski spektakel prav v vseh pogledih," še napoveduje Petkovič.

Touzinsky proti svojim Gorenjcem
Carigrajska ekipa je novinec v Ligi prvakov, a že samo dejstvo, da so v močni turški ligi, kjer igra veliko kakovostnih tujcev, zasedli prvo mesto, pomeni veliko. Odlikuje jih odličen servis, v tem elementu blesti predvsem Bolgar Kostadin Stojkov. Poleg Bolgara so v moštvu še trije tuji odbojkarji, dva sprejemalca in znanca slovenskih igralcev, Američan Scott Touzinsky, ki je že igral tudi na Bledu, in nizozemski reprezentant Jeroen Trommel ter še en Američan, bloker Ryan Millar, na prvi tekmi proti Francozom najboljši mož na igrišču.

"V enaki zasedbi igrajo že drugo leto, tako da je uigranost gotovo njihova prednost," je izpostavil uigranost nasprotnikov kapetan domačega moštva Andrej Flajs.

"Sestava slovenske ekipe se je v tem času precej spremenila, toda zavedamo se, da je ACH Volley še vedno dobra ekipa, ki jo naše moštvo izjemno spoštuje. Osebno me na to moštvo vežejo zelo lepi spomini, saj sem se takrat odlično ujel z igralci, vodstvom in tudi navijači," lepih časov na Gorenjskem ni pozabil Touzinsky.

Liga prvakov, skupina F, 2. krog:

Sreda ob 20.15:
ACH VOLLEY - ISTANBUL B. SEHIR

PARIS VOLLEY - ASSECO RESOVIA RZESZOW


Lestvica:                             
ISTANBUL B. SEHIR 1 1 0 3:0 2
ASSECO RESOVIA RZESZOW 1 1 0 3:2 2
ACH VOLLEY 1 0 1 2:3 1
PARIS VOLLEY 1 0 1 0:3 1


SPORED TEKEM ACH VOLLEYJA

Torek, 15. decembra, ob 20.30:
PARIS VOLLEY - ACH VOLLEY

Sreda, 6. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY - PARIS VOLLEY

Sreda, 13. januarja, ob 17.00:
ISTANBUL B. SEHIR - ACH VOLLEY

Sreda, 20. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY - ASSECO RESOVIA RZESZOW

V drugi del vodita prvi dve mesti.