ACH Volley optimistično pričakuje novo sezono Lige prvakov. Foto: BoBo
ACH Volley optimistično pričakuje novo sezono Lige prvakov. Foto: BoBo
Tomi Šmuc
Tomi Šmuc pred prvo tekmo (v Berlinu) pravi: "Brez dvoma so Nemci kakovostna ekipa, a prepričan sem, da se bo z njim dalo igrati. Gremo po zmago." Foto: BoBo

"Ne vem, ali je to nov začetek, nov pohod proti evropskemu vrhu ali samo trenutni položaj. Dejstvo je, da so se finančne stvari umirile, da tako drastičnih korekcij ekipe v zadnjih letih še ni bilo, a vse je za zdaj tako, kot mora biti. Vesel sem, da sem ostal v Ljubljani, zavedam se, da me ta mlada ekipa potrebuje, čeprav sem se po lanski sezoni spogledoval z novimi izzivi," je s stanjem v ekipi zadovoljen kapetan Andrej Flajs.

Vodstvo kluba na čelu s predsednikom upravnega odbora Rastom Oderlapom je sestavilo zelo solidno ekipo, ki v Ligi prvakov ne bi smela biti le opazovalec. "Z izjemo lanskega leta sem doslej vedno rekel, da je naš cilj v Ligi prvakov uvrstitev na zaključni turnir. Letos tega ne bom rekel. Mlada ekipa ne bo imela nikakršnega imperativa. Fantje so pokazali, da jim je vredno zaupati, zato lahko rečem, da sem prepričan, da bodo na vsaki tekmi iskali presenečenje. Čeprav smo zmanjšali proračun, smo sestavili dobro ekipo. Našim mladim igralcem smo dodali tri tujce, ki smo jih kupili zaradi ugodnih razmer na trgu. Cene igralcem so v zadnjem času močno padle, zato smo si lahko privoščili tri solidne okrepitve," je dejal Oderlap.

Pod vprašajem nastop Dolegombaija
Tujci v ljubljanski ekipi so imeli veliko težav z registracijo, a klub je rešil status ameriškega korektorja Erica Mochalskega in avstralskega reprezentančnega sprejemalca Nathana Robertsa, medtem ko s kamerunsko zvezo še naprej ureja prestop reprezentančnega blokerja Sema Dolegombaija (igral je na preteklem SP-ju), njegov nastop na četrtkovi uvodni tekmi v Berlinu je tako pod vprašajem.

"S spoštovanjem do vseh moram reči, da teh tujcev nismo pripeljali, da bi delali razliko, da bi igrali glavne vloge. Z njimi smo le popolnili ekipo, ki jo muči nekaj zdravstvenih in drugih težav. Želel sem si stoodstotno slovensko ekipo, a žal ni šlo. Nekaj igralcev se je pred sezono odločilo, da zapusti klub, upam, da jim bomo dokazali, da so storili napako. Lahko rečem, da bomo ne glede na tekmeca na vsaki tekmi poskušali zmagati. In ne samo zmagati, želim si, da ne bi izgubljali niti posameznih nizov," želi spodbuditi svoje mlade fante - nekatere je pripeljal iz svojega nekdanjega kluba Fit Črnuče (kluba sta se v članski kategoriji združila) - Šmuc.

V Ligi prvakov bo ACH prvo tekmo odigral proti nemški ekipi Berlin Recycling Volley, ki jo sestavljajo zvezdniki iz številnih držav. A proti zvenečim imenom, ki so v večini tudi stari znanci slovenske odbojke, oranžni zmaji ne mislijo spustiti hlač.

Gremo na zmago!
"Za zdaj fantov še nismo seznanili z nemško ekipo. Moram priznati, da bo priprava na njih težka. Imajo namreč za dve postavi kakovostnih igralcev, tako da je težko ugotoviti, s katerimi bodo igrali. To bo zahtevna naloga zame in za skavta, poskušali bomo tudi kaj predvideti, računam, da bomo pri tem uspešni. Brez dvoma so Nemci kakovostna ekipa, a prepričan sem, da se bo z njim dalo igrati. Gremo po zmago," je optimistično razpoložen Šmuc, ki v skupini C Lige prvakov napoveduje prvo mesto poljski ekipi Asseco Resovia Rzeszow, za drugo mesto pa naj bi potekal hud boj med preostalimi tremi ekipami, poleg ACH Volleyja in Berlina naj bi za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje kandidirala tudi Budvanska riviera.

Liga prvakov - skupina C, 1. krog
Torek ob 18.00:
ASECCO RZESZOW - BUDVANSKA RIVIERA

Četrtek ob 19.30:
BERLIN RECYCLING VOLLEYS - ACH VOLLEY
(prenos na TV SLO 2/MMC-ju)


2. KROG, sreda, 19. novembra, ob 20.00:
ACH VOLLEY - ASECCO RZESZOW

Četrtek, 20. novembra, ob 18.00:
BUDVANSKA RIVIERA - BERLIN REC. VOLLEYs