Parižani so Blejce že skoraj spravili na kolena, vendar se ti niso predali in so poskrbeli za navdušenje skoraj 4.000 gledalcev v Tivoliju. Foto: FOTO BOBO
Parižani so Blejce že skoraj spravili na kolena, vendar se ti niso predali in so poskrbeli za navdušenje skoraj 4.000 gledalcev v Tivoliju. Foto: FOTO BOBO
ACH Volley
Tivoli je bil poln navijačev, ki so bučno spremljali in spodbujali odbojkarje v oranžnem. Foto: FOTO BOBO
Kapetan Andrej Flajs in srednji bloker Alen Pajenk
ACH je moral nujno zmagati, če se želi uvrstiti v osmino finala. Foto: MMC RTV SLO
ACH na pragu napredovanja v osmino finala

Čeprav je ACH sredi Pariza decembra slavil s 3:0 in so Francozi brez zmage, je trener Blejcev Glenn Hoag pred srečanjem opozarjal, da se jih ne sme podcenjevati. Gostje so takoj prevzeli pobudo in imeli v prvih dveh nizih potek igre v svojih rokah. ACH je deloval zelo medlo. Z asom Veljka Petkovića in dobrim servisom Oliverja Venna so se približali le na dve točki zaostanka, pa spet popustili. Nekaj napak pri sprejemu in nekaj zapravljenih žog v napadu so gostom spet dali polet, pomagale niso niti menjave trenerja Hoaga. Prvi niz so izgubili s 20:25 v 26 minutah.

ACH ostal brez Venna
Drugi niz se je začel nekoliko bolj izenačeno. ACH je pri 8:7 prvič na tekmi povedel, vodstvo pa ni trajalo dolgo. Dodaten udarec so domači doživeli, ko si je gleženj poškodoval Venno, ki so ga odpeljali na preventivni zdravniški pregled. Parižani so povečevali prednost predvsem zaradi napak domačih v bloku.

Pri 0:2 pokazali boljšo igro
Blejci so se nato prebudili in pokazali več odločnosti in želje. Močni servisi, boljši sprejem, dober blok in učinkovitejši napad so poskrbeli za vodstvo Blejcev. Parižani so se nekajkrat približali na dve, tri točke zaostanka, da se tekma ne bi končala z gladkim porazom, pa sta poskrbela Vennova menjava Alen Šket in Vid Jakopin.

Blejci ohranili mirne živce
Precej živčno je bilo v četrtem nizu. Ekipi sta bili še bolj izenačeni, nobeni ni uspelo graditi večje prednosti. Dejan Vinčič, eden izmed junakov tekme, je prispeval pomembno točko in dodal še as za vodstvo z 21:19, podobno pa je nato storil še Jakopin, ki je domačim priboril 23. točko. Sledilo je nekaj napak gostov, ACH je izsilil odločilni niz, v katerem pa kmalu ni bilo dvoma o zmagovalcu (15:10). Pariz je bil razorožen. Točke Šketa, odlična igra kapetana Andreja Flajsa, dober blok in napake Pariza so privedle do trdo prigarane zmage Bleda.

Liga prvakov
Skupina F, 4. krog

ACH VOLLEY - PARIS VOLLEY
3:2 (-20, -18, 21, 22, 10)
ACH Volley: Flajs 21, Šket 16, Pajenk 11, Barreto 9, Jakopin, Venno in Vinčič po 6, Gato 3, Petković 2, Vidič 1.
Paris Volley: Van der Veen 15, Novak, Antony po 14, Gromadowski 13.

ASSECO RESOVIA RZESZOW - ISTANBUL B. S.
3:0 (18, 17, 21)

Sreda, 13. januarja, ob 17.00:
ISTANBUL B. SEHIR - ACH VOLLEY
Sreda, 20. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY - ASSECO RESOVIA RZESZOW

Lestvica:                            
ASSECO RESOVIA RZESZOW 4 4 0 12:4 8
ACH VOLLEY 4 3 1 11:7 7
ISTANBUL B. SEHIR 4 1 3 6:9 5
PARIS VOLLEY 4 0 4 3:12 4
V drugi del vodita prvi dve mesti.


Pokal Challenge
Šestnajstina finala, prve tekme
Ženske:

NOVA KBM BRANIK - JEDINSTVO BRČKO
3:1 (-23, 19, 15, 13)

Moški:
SALONIT - STADE POITEVIN
1:3 (-20, -17, 16, -21)

Četrtek ob 20.00:
MARCHIOL PRVAČINA - AB GRONINGEN

ACH na pragu napredovanja v osmino finala