Andrej Flajs bo v sredo znova eden glavnih adutov Blejcev. Foto: EPA
Andrej Flajs bo v sredo znova eden glavnih adutov Blejcev. Foto: EPA
ACH Volley
Kako se bo odrezal blok ACH Volleyja? Foto: EPA

Blejci, ki so sredi decembra gladko slavili v Parizu s 3:0, tudi v polni dvorani Tivoli seveda pričakujejo uspeh, ki je nujen, če se želijo uvrstiti v osmino finala. Prejšnji teden so imeli kar nekaj težav na zaključnem turnirju slovenskega pokala, kjer so si lovoriko zagotovili z dvema zmagama v petih nizih proti Marchiolu in Galex-Miru.
Varovanci Glenna Hoaga tudi tokrat ne pričakujejo lahkega dela, čeprav dobro vedo, da Francozi v Ljubljano prihajajo s slabo popotnico, saj so izgubili zadnjih sedem tekem.

Hoag: Upam, da se ne bodo prebudili proti nam
"Paris Volley še zdaleč ni tako slaba ekipa, kot kažejo zadnji rezultati. Očitno je, da so izgubili ritem, ki ga zdaj iščejo. Prepričan sem, da se bodo vrnili, upam pa, da ne proti nam. Gre za dobro ekipo z dobrimi igralci, ki enkrat mora eksplodirati," ima dobro mnenje o tekmecih Hoag, nekoč trener Parisa.

V moštvu ACH Volleyja večjih težav z zdravstvenim stanjem nimajo, po zmagi na zaključnem turnirju slovenskega pokala pa so imeli nekaj dni odmora. "Pristop na turnirju v Novi Gorici najbrž ni bil pravi, za tekme v Ligi prvakov pa me ne skrbi. Vsekakor nam bo dodaten motiv polna dvorana, v kateri se tekmeci ne počutijo najbolje," je povedal kapetan Andrej Flajs.

Škorc: V vsakem primeru bo zmagala moja ekipa
Gledalci bodo lahko v gostujočem moštvu pozdravili tudi slovenskega reprezentanta Sebastjana Škorca, še lani igralca ACH Volleyja. "V zadnjih tekmah tonemo vse globje in globje. Čas je, da to ustavimo. Blejci so favoriti, v prvi tekmi so res pokazali odlično predstavo. Toda mi smo prišli pokazat boljšo igro kot v Parizu, se s tekmeci enakovredno kosat, če se nam ponudi priložnost, pa jo bomo tudi izkoristili. Če bomo pokazali igro, ki smo jo letos že kazali, bo tekma odprta," je dejal Mariborčan in na pol v šali dodal: "To bo zame najlepše gostovanje, čeprav ne bom v pravem dresu. Toda izgubiti nimam česa, saj bo zmagala moja ekipa. Ali Bled ali Paris."
Liga prvakov, skupina F, 4. krog
Sreda ob 20.15:

ACH VOLLEY - PARIS VOLLEY

ASSECO RESOVIA RZESZOW - ISTANBUL B. S.

Lestvica: 
ASSECO RESOVIA RZESZOW 3 3 0 9:4 6
ACH VOLLEY 3 2 1 8:5 5
ISTANBUL B. SEHIR 3 1 2 6:6 4
PARIS VOLLEY 3 0 3 1:9 3