ACH Volley je po petih nizil klonil v Innsbrucku Foto: www.ach-volley.si
ACH Volley je po petih nizil klonil v Innsbrucku Foto: www.ach-volley.si

"Tekma je bila dokaj kvalitetna in težka, žal je nasprotnik pokazal v zadnjem nizu več zbranosti. Mi smo zagotovo dobro začeli, toda vsega, kar smo se dogovorili, nismo realizirali. Pravzaprav smo premalo dosledno spremljali trenerjeva navodila, kar je s pridom izrabil zlasti njihov korektor de Silva, precej škode pa nam je prizadejal tudi sprejemalec Berger," je povedal Andrej Flajs.

Slab začetek ...
Odbojkarji ACH Volleya so dvoboj začeli medlo. V začetni postavi so bili Flajs, Kovačić, Šket, Petković, Rašić, Kamnik ter Lewis na mestu Libera. Kmalu je Šketa zamenjal van Dijk in v igri ostal do konca. Tirolci so ves čas vodili in na drugi tehnični odmor odšli z rezultatom 16:11. Slovenski prvaki so lovili priključek, se Tirolcem tudi približali na dve točki zaostanka, toda to ni zadostovalo za preobrat.

... in povsem drugačno nadaljevanje
Povsem drugačna je bila zgodba v drugem in tretjem nizu, ko ACH Volley tekmecem ni dovolil, da se razigrajo, čeprav je v njihovih vrstah izjemno dobro igral brazilski korektor de Silva, ki je rešetal nasprotnike tudi z izjemno močnimi servisi.

Drama v petem nizu
Četrti niz so spet dobili Tirolci, prava drama pa se je odvijala v petem nizu, ki ga je sicer bolje začel ACH Volley, vendar se nikakor ni mogel odlepiti od zasledovalcev za več kot dve točki. Izenačenje je nastopilo na 9. točki, potem na 11. in 13. Gostitelji so bili v končnici bolj zbrani in tako prvič v sezoni premagali ACH Volley.

Najboljši igralec tekme je bil de Silva z 39 točkami, pri Blejcih pa kapetan Andrej Flajs (24).

Preložena tekma 7. kroga:
HYPO - ACH VOLLEY
3:2 (22, -18, -20, 21, 13)

ACH Volley 45, Posojilnica Dob 36, Hypo 35, Salonit 24 točk ...