Blejci so premagali kakovostnega tekmeca. Foto: FOTO BOBO
Blejci so premagali kakovostnega tekmeca. Foto: FOTO BOBO
Igor Kolaković
Blejci so se lani uvrstili na zaključni turnir, pred letošnjo sezono pa so močno spremenili ekipo. Vodenje slovenskih prvakov je prevzel Igor Kolaković, v igralskem kadru je veliko novih tujcev, cilj pa je (vsaj) ponoviti lanski uspeh. Foto: MMC RTV SLO
Blejci Ligo prvakov začeli z odliko

Blejci, ki so lani uvodni dvoboj na Poljskem v Rzeszowu izgubili, potem ko so že vodili z 2:0, so tokrat zaostajali tako rekoč v vseh nizih, a so bili najbolj zbrani, ko je bilo to najbolj potrebno, in na koncu slavili.

Tekmo so boljše začeli poljski podprvaki, za katere igra tudi stari znanec ACH-ja Mitja Gasparini. Do prvega tehničnega odmora so vodili 8:5, nato pa je igra stekla tudi gostom, ki so ob drugem tehničnem odmoru že vodili s 14:16, nekaj trenutkov pozneje tudi s 16:20. Poljaki so se s tremi zaporednimi točkami približali, po bloku Igorja Rašića pa je bila prednost ACH-ja spet tri točke. Domači so se sicer še enkrat približali na točko, nato pa z nekaj napakami dovolili, da Blejci povedejo.

Poljaki v 3. nizu izkoristili nezbranost Blejcev
Drugi niz je potekal po podobnem scenariju. Začetno vodstvo domačih, izenačenje še pri 18. točki, nato pa tri zaporedne točke Blejcev, ki so zadostovale za niz po bloku oziroma napadalni akciji Matevža Kamnika in Alena Šketa. Blejci so dobro igro nadaljevali tudi v tretjem nizu, a le do izida 18:18. Poljaki so izkoristili padec zbranosti ACH-ja in znižali na 1:2.

Četrti niz je potrdil, kako izenačeni sta ekipi, ki sta bili ves čas skupaj, nobeni se ni uspelo odlepiti. Do prve večje prednosti so prišli domači, ki so povedli z 20:17. Blejci se niso predali. Vid Jakopin je bil s pridnim zbiranjem točk najzaslužnejši za izenačenje na 21:21. Izenačeno je bilo do 26. točke, ko so z asom kapetana Andreja Flajsa Blejci izkoristili četrto zaključno žogo.

Flajs: Vsak lahko premaga vsakega
"Presenetili smo jih predvsem s svojo odločno igro. Imeli smo dober sprejem in dober izkoristek v napadu. V tretjem nizu so nam ušli in so ga zasluženo dobili, nato pa smo mi bili boljši v četrtem, predvsem po zaslugi kolektivne igre in dobre obrambe. Tri točke smo si povsem zaslužili. Vedeli smo, da če želimo dobiti posamezni niz, moramo biti vso tekmo zbrani. Zavedali smo se, da lahko Poljaki odigrajo odlično, kar so pokazali v določenih trenutkih tekme. Njihov padec v zbranosti smo znali izkoristiti v našo prid in potek tekme odločiti v našo korist. Mislim, da smo v prvem in drugem nizu pokazali zelo dobro igro. V tretjem nizu je prišlo do padca koncentracije, naredili smo nekaj osnovnih napak. Zadovoljni smo z igro na naši prvi tekmi, prepričan pa sem, da bomo našo igro še popravili. Zdaj nas čaka razprodana tekma v Stožicah proti Budvi, po kateri bo vse skupaj bolj jasno. Mislim, da je skupina zelo izenačena, vsak lahko premaga vsakega, kdo pa se bo uvrstil naprej, bo znano po novem letu," je povedal Flajs.

V skupini C so poleg slovenskega prvaka in poljskega podprvaka še grški prvak Olympiacos ter Budvanska rivijera, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vuković. ACH se bo s Črnogorci prihodnjo sredo pomeril doma.

Skupina C
JASTRZEBSKI WEGIEL (POL) - ACH VOLLEY
1:3 (22, 21, -21, 26)

Jastrzrebski Wegiel: Gasparini 21, Divis 16, Hardy 15, Gawryszewski 9, Nowik 6, Lomacz 1.

ACH Volley: Šket in Jakopin po 17, Flajs in Rašić po 12, Vinčić 4, Kamnik 3, Simac 2.

BUDVANSKA RIVIJERA - OLYMPIACOS PIREJ
3:0 (25, 21, 20)

Preostale tekme ACH Volleyja:
Sreda, 24. novembra, ob 20.15:
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA

Sreda, 8. decembra, ob 18.30:
OLYMPIACOS PIREJ - ACH VOLLEY

Torek, 14. decembra, ob 20.15:
ACH VOLLEY - OLYMPIACOS PIREJ

Sreda, 5. januarja, ob 20.00:
BUDVANSKA RIVIJERA - ACH VOLLEY

Sreda, 12. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY - JASTRZEBSKI WEGIEL

Pokal Challenge, 2. krog
MARCHIOL VODI - ARKAS IZMIR
2:3 (23, 21, -24, -25, -9)

ISTANBUL BBSK - CALCIT VOLLEYBALL
3:0 (-27, -20, -15)

Pokal CEV, 1/16 finala:
SALONIT ANHOVO - DINAMO BUKAREŠTA
3:2 (-22, 22, -21, 25, 15)

Blejci Ligo prvakov začeli z odliko