Dragutin Baltić je v lanski sezoni z blejskimi odbojkarji slavil v vseh štirih tekmovanjih, vključno s Pokalom Top Teams. Foto: MMC RTV SLO
Dragutin Baltić je v lanski sezoni z blejskimi odbojkarji slavil v vseh štirih tekmovanjih, vključno s Pokalom Top Teams. Foto: MMC RTV SLO
Sebastijan Škorc
Sebastijan Škorc bo kljub ponudbam iz tujine ostal v dresu ACH Volleyja. Foto: RTV SLO
Presnetljiva poteza ACH Volleyja

Slovenski prvaki so v zahtevni skupini zasedli na koncu četrto mesto, čeprav so bili vse do zadnjega kroga v igri za napredovanje v drugi del prestižnega evropskega klubskega tekmovanja. Pred koncem sezone v Interligi, slovenskem državnem in pokalnem tekmovanju je tako vajeti v roke prevzel Radovan Gačić, dozdajšnji Baltićev pomočnik.

Zamenjava sredi sezone res nujna?
"Presodili smo, da je ukrep zamenjave glavnega trenerja v tem trenutku nujen, Dragutinu Baltiću pa se zahvaljujemo za ves njegov dozdajšnji trud. Prav tako že intenzivno oblikujemo ekipo za prihodnjo sezono. Trudili se bomo, da ostane homogena in tako kakovostna, da bo kos zahtevnim nalogam zlasti v ligi prvakov. V tem trenutku z veseljem lahko sporočimo novico, da smo v teh dneh že podpisali štiriletno pogodbo z enim najboljših liberov v Evropi, Sebastijanom Škorcem," je odločitev vodstva v izjavi za javnost obrazložil predsednik upravnega odbora kluba Rasto Oderlap.

Cilj je trojna krona
"Vodstvo moštva ACH Volley je sprejelo odločitev, da še pred koncem odbojkarske sezone 2007/2008 prekine sodelovanje z glavnim trenerjem ekipe Dragutinom Baltičem zaradi objektivno dosegljivih, a vendarle ne doseženih rezultatov v okviru letošnjega najbolj prestižnega tekmovanja, evropske lige prvakov. Ker moštvo vstopa v najbolj pomembno obdobje sezone, ko mora ves čas in vso energijo usmeriti v maksimalno pripravo na vse tri končnice, to je sklepni turnir srednjeevropske lige prihodnji teden v Innsbrucku, sklepni turnir za pokal Slovenije v marcu in konec državnega prvenstva v aprilu, je vodstvo sklenilo izjemno pomembno vlogo glavnega trenerja zaupati dozdajšnjemu pomočniku Radovanu Gačiću. Novi glavni trener svojo vlogo prevzema že danes. Kondicijski trener in fizioterapevt ekipe ostaja še naprej Marko Šercer," je malce nepričakovano dogajanje v enem izmed najbolj urejenih slovenskih klubov povzel Oderlap.

T. G.

Presnetljiva poteza ACH Volleyja