"Gasilska" fotografija najboljših odbojkarjev v državi. Foto: BoBo
ACH Volley
Odbojkarji ACH Volleyja so kljub enemu porazu v finalu potrdili, da so v Sloveniji za razred boljši od vseh. Foto: BoBo
Jan Pokeršnik
Jan Pokeršnik je bil z desetimi točkami najboljši pri Calcitu. Foto: BoBo
10. prvenstvena zvezdica ACH Volleyja

Prvi niz je bil večji del izenačen, v končnici pa se je gostom le uspelo odlepiti. Odločilno točko za 25:21 je v bloku prispeval Jan Brulec. Kamničani so v drugem nizu nudili manj odpora. Nazadnje so bili blizu "Ljubljančanom" pri zaostanku s 14:15, nato pa so gostje znova unovčili kvalitetno premoč in po bloku Milana Rašića slavili s 25:19.

V tretjem so se aktualni prvaki hitro odlepili in jasno je bilo, da tokrat v Kamniku ne bodo pustili niti niza. Odločilno točko za zmago s 25:13 je prispeval član Calcita Danijel Pokeršnik, ki je žogo poslal v avt. Srečanje je trajalo 77 minut.

Luka Slabe, trener ACH Volleyja: "Tokrat smo šli končno v tekmo tako, kot bi ACH Volley moral iti vsako tekmo. Stopnja pripravljenosti je bila na najvišji mogoči ravni, saj nikakor nismo želeli pete tekme, v kateri bi bilo še težje. Moram pohvaliti fante, danes so v Kamnik prišli igrat in ne samo čakat. Sprejem je bil odličen, precej boljši kot na prejšnjih tekmah, tudi na servisih nismo grešili. Odigrali smo odlično tekmo in osvojili prvenstvo. Skozi sezono smo imeli veliko težav s poškodbami, to je tudi razlog, da smo se na koncu malo mučili. A lahko se oddahnemo, odlične sezone je konec. Odvalil se mi je kamen od srca, stres na klopi ACH-ja je res velik, vodenje takega kluba se ne more primerjati s Kropo ali Calcitom, v katerih so pritiski manjši. V naslednjih dneh se bom lahko malo odpočil, nato pa se intenzivno posvetil reprezentanci."

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: "Po tekmi v Tivoliju smo imeli le dva dni odmora in to je bilo za nas, ki imamo relativno kratko klop, preprosto premalo. Danes je tudi ACH Volley odigral dobro, korektno, s servisom nas je uspel spraviti od mreže, mi pa njihovih igralcev ne. Z njimi težko igramo, če imajo boljši sprejem od nas, kar se je tudi zgodilo. Ne glede na poraz, smo lahko zadovoljni s finalom končnice, čeprav smo imeli na tretji tekmi v Ljubljani v igri še kaj več. Mislim, da smo tam izgubili priključek s tekmeci. Če bo naš glavni pokrovitelj ostal z nami v zdajšnjem obsegu, bomo tudi v prihodnji sezoni imeli konkurenčno ekipo, če pa bo tudi pri nas udarila kriza, bomo šli na rezervno različico."

ODBOJKA (M)

DRŽAVNO PRVENSTVO
FINALE, četrta tekma


Calcit Volleyball - ACH VOLLEY 1:3
0:3 (-21, -19, -13)

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan 1, Brulec 1, D. Pokeršnik 3, Planinc 2, J. Pokeršnik 10, Brus 4, Hrast, Stavbar 6, Kotnik 4, Štern 3.

ACH Volley: Flajs 8, Lewis, Šket 11, Sidibe, Klobučar 12, Pleško, Petrović, Ropret 1, Fabjan, Rašić 12, Moreno, Vidič 5.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.


Za 3. mesto, tretja tekma, sobota:
PANVITA POMGRAD - ASTEC TRIGLAV 1:1


V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

10. prvenstvena zvezdica ACH Volleyja