Igor Kolaković nadaljuje tradicijo odličnih trenerjev v vrstah slovenskih prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Igor Kolaković nadaljuje tradicijo odličnih trenerjev v vrstah slovenskih prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Gasparini
Mitja Gasparini je del kariere preživel v oranžnem dresu. Foto: MMC RTV SLO

Četrta sezona v Ligi prvakov predstavlja kontinuiteto in potrditev pred leti visoko postavljenih ciljev, lanski preboj med štiri najboljša evropska moštva pa obvezo do zahtevnega občinstva, ki bo slovenske odbojkarske prvake lahko pozdravilo prihodnji teden.

Vabljeni k poslušanju:
- Športna zgodba Boštjana Reberšaka

Letos razmišljajo o zmagi
Odbojkarji ACH Volley so pošteno prevetrili moštvo. Čeprav evropsko sezono še drugič zapored začenjajo v deželi evropskih prvakov na Poljskem, tokrat razmišljajo samo o zmagi. Značaj moštva se je skozi leta spreminjal, ostali so domači igralci, ki jih letos dopolnjuje srbska zasedba na čelu s selektorjem tretje reprezentance sveta Igorjem Kolakovićem.

Bled ima dolgo in kakovostno klop
Samozavest se je v moštvo naselila že lani ob uvrstitvi na zaključni turnir najboljše četverice, letos pa se ob trdem delu in odlični seriji le še stopnjuje. Že na prvi pogled je moštvo s kar polovico tujcev precej bolj pisano in hkrati kakovostno. Še bolj kot v preteklosti izstopata dolga klop in enakovrednost, zaradi katere za zdaj začetno postavo ve le trener.

Za Poljake igra Mitja Gasparini
Večji izbor predstavlja večjo težavo v pripravi tekmecev, ki pa na začetku letošnjega domačega prvenstva ne blestijo. V sedmih tekmah napornega ritma je moštvo, z enim poljskim reprezentantom, Mitjo Gasparinijem, ki si je pot do Jastrzebskega tlakoval prek Bleda in Soluna, dvema Avstralcema in Slovakom Divisom zmagalo le dvakrat. Izkupiček ne zadovoljuje domačega občinstva, ki je v mestu s 100.000 prebivalci razgrabila vstopnice, tako bo Liga prvakov prava priložnost za odskok v boljše čase.

Dobre želje voščil tudi Glen Hoag
A domačini se zavedajo, da jih čaka udeleženec lanskega zaključnega turnirja. Igor Kolaković, ki se je v moštvu izkazal kot izraziti analitik, je morda še bolj kot njegov predhodnik strah vzbujajoč nasprotnik. Lanski uvod se proti nervoznemu Rzeszowu Blejčanom ni povsem posrečil, potem ko so že vodili z 2:0 in bili na pragu prve velike zmage, so izgubili na vročem poljskem terenu, in podobno vzdušje gre pričakovati tudi danes. Že sinoči pa je novi zasedbi, igralcem in strokovnemu vodstvu, dobre želje pred začetkom sezone sporočil Glen Hoag, katerega delo bo prenovljen ACH Volley skušal nadgraditi v novi sezoni.
Izjava Andreja Flajsa:


Liga prvakov, skupina C:

Danes ob 17.30 (prenos na TVS 2):
JASTRZEBSKI WEGIEL (POL) - ACH VOLLEY

Ob 20.00:
BUDVANSKA RIVIJERA - OLYMPIACOS PIREJ