Matija Pleško je bil v lanskem finalu eden najbolj zaslužnih za zmago Bleda. Foto: MMC RTV SLO
Matija Pleško je bil v lanskem finalu eden najbolj zaslužnih za zmago Bleda. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji Bleda pred novimi nalogami

Zaključni turnir tega tekmovanja bo v četrtek in petek v Innsbrucku. Blejci, ki branijo lanski naslov, so bili v rednem delu najboljše moštvo, v polfinalu pa jih čaka Posojilnica iz Doba, ki jih je ob uvodu v sezono na domačem igrišču premagala. Najbolj nevaren igralec v vrstah debitantov v ligi, sicer pa kluba koroških Slovencev, je slovaški korektor Peter Polony, najbolj učinkovit igralec rednega dela lige.

Gačić prepričan o zmagi
Novi trener ACH Volleyja Radovan Gačić ne bo mogel računati na še vedno poškodovanega Tineta Urnauta, o nasprotniku v polfinalu pa je povedal: "Moštvo Doba je ne glede na to, da so novinci v ligi, celotno sezono delovalo izredno trdno, sploh doma so igrali zelo stabilno. Z njimi smo letos odigrali dve srečanji, v gosteh smo dokaj gladko izgubili, doma pa smo jih v precej težkem srečanju premagali. Tudi tokrat pričakujem težko srečanje, kljub temu pa fantom zaupam in sem prepričan o naši zmagi in uvrstitvi v finale."

Dunaj lani v finalu padel s 3:2
Drugi polfinalni par je Hypo Tirol - Aon hotVolleys. Dunajčani so v rednem delu z enakim izkupičkom točk kot Blejci, vendar s slabšo razliko v nizih, osvojili drugo mesto. V lanskem finalu v Radovljici se je takratni Autocommerce srečal prav z Dunajčani in jih premagal s 3:2. V Innsbrucku jih bodo spremljali tudi zvesti navijači.

Zaključni turnir, Innsbruck:
Polfinale, četrtek ob 17.30:

ACH VOLLEY – POSOJILNICA DOB
Ob 20.00:
HYPO TIROL – AON HOTVOLLEYS

Petek ob 17.30:
TEKMA ZA 3. MESTO
Ob 20.15:
FINALE

M. R.

Odbojkarji Bleda pred novimi nalogami