Dragutin Baltič je pred izzivom kariere. Foto: RTV SLO
Dragutin Baltič je pred izzivom kariere. Foto: RTV SLO
Matija Pleško
Matija Pleško je kapetan novincev v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi. Foto: RTV SLO/T. G.
ACH Volley pripravljen na elito

Njihov prvi nasprotnik se ponaša z dejstvom, da je edini klub, ki je igral v vseh izvedbah elitne evropske lige od leta 1996. Kluba sta se nazadnje pomerila na novoletnem turnirju, ko so Belgijci doma slavili po petih nizih.

Uvodni poraz jih je streznil
"Prepričan sem, da smo na pravi poti, za sredo obljubljam predvsem borbenost. Želja po zmagi je prisotna in sam menim, da lahko zmagamo," meni trener Dragutin Baltič, ki se je spomnil tudi presenetljivega poraza v 1. krogu Interlige: "Za nami je dober mesec dela. Tekma s Posojilnico iz Doba je bil opomin, da je ekipa nepripravljena, zato je bilo treba nadoknaditi pomanjkanje skupnih treningov."

Predsednik Rasto Oderlap verjame, da lahko za Dinamom iz Moskve osvojijo 2. mesto v skupini: "Pred nami je zgodovinski nastop. Vse tekme bodo nedvomno težke, toda možnosti so. Če so prednost tekmecev izkušnje, je na naši strani kolektivni duh in kljub našemu prvemu nastopu v tej konkurenci ne bomo igrali podrejene vloge. Sposobni smo presenetiti."

Rusi dominirajo tudi v odbojki
Proračun slovenskih prvakov je približno 1,1 milijona evrov. Oderlap ugotavlja, da ima večina evroligašev proračun med 4 in 6 milijoni evri, Dinamo iz Moskve pa celo več kot 10 milijonov evrov.

S. J.

ACH Volley pripravljen na elito