Odbojkarji ACH Volleyja se bodo 1. maja na zaključnem turnirju pomerili s Trentinom. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji ACH Volleyja se bodo 1. maja na zaključnem turnirju pomerili s Trentinom. Foto: MMC RTV SLO
Blejci premočni za Salonit
Zgodovinski uspeh ACH Volleyja

Za vse slovenske klube je namreč sezona že končana, medtem ko ACH Volley čaka še nepričakovana poslastica, igranje na zaključnem turnirju Lige prvakov 1. in 2. maja v Lodžu. Ta bi moral biti že pred dvema tednoma, vendar so ga prireditelji zaradi nesreče predsedniškega letala poljskega predsednika Lecha Kacynskega prestavili. Dan po tem, ko je ACH Volley na tretji tekmi finala premagal Salonit Anhovo s 3:0, smo nekaj vprašanj postavili igralcu Matevžu Kamniku.


Spet ste državni prvaki, finalno serijo ste dobili s 3:0. Ste pričakovali tako lahko delo?
Da, saj menimo, da smo boljši v vseh elementih igre. Želeli smo čim hitreje zmagati, da se lahko začnemo pripravljati na Final four. Zdaj imamo dva dneva počitka, potem začnemo priprave.


Kako bi ocenili letošnjo kakovost državnega prvenstva?

Liga je bila vsekakor kakovostnejša, tu so Murska Sobota, Prvačina, Salonit, tudi Kranj. Gotovo je bila večja konkurenca kot lani.

Kaj menite o novem sistemu tekmovanja v končnici, ko se v četrtfinalu in polfinalu igra po ena tekma doma in v gosteh?
S tem sistemom se ni nihče strinjal, še najmanj mi. Imeli smo naporen urnik, tako da si pod pritiskom, če je le ena tekma doma in ena v gosteh. V polfinalu smo že zaostajali z 0:2 in lahko bi se zgodila katastrofa, a smo potem zmagali z 2:3 in doma s 3:0. Upam, da se bo to spremenilo in da bo tako kot prej, serija na dve zmagi.

Ste proslavili naslov državnih prvakov?
Včeraj je vsa ekipa proslavljala naslov v Radovljici, čeprav se mi zdi, da še bolj proslavljajo nasprotniki, ker je konec sezone. Salonit ima gotovo razloge za zadovoljstvo, saj je dobro igral v Interligi in v državnem prvenstvu. Mi se zavedamo, da je do konca sezone še en teden in da je pred nami vrhunec kariere. V Lodž ne gremo na izlet.

Greste v Lodž še bolje pripravljeni kot prvič, ko je turnir odpadel?
Mislim, da ja. V torek začnemo priprave, spet bo veliko videoanaliz. Podobno kot takrat, ko je turnir odpadel. Prav nam je prišel finale državnega prvenstva. Salonit je bil dober tekmec, boljši kot Mladost, s katerim smo brusili formo pred tremi tedni.

Blejci premočni za Salonit
Zgodovinski uspeh ACH Volleyja