Odbojkarji ACH-ja imajo za seboj izjemno uspešno sezono. Odbojkarska zveza Slovenije si želi, da bi uspehe dosegala tudi reprezentanca. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji ACH-ja imajo za seboj izjemno uspešno sezono. Odbojkarska zveza Slovenije si želi, da bi uspehe dosegala tudi reprezentanca. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Flajs
Flajs se je sicer odpovedal kvalifikacijam za EP, OZS pa računa, da se bo reprezentanci pridružil pri boju za nastop na svetovnem prvenstvu in na olimpijskih igrah. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji želijo narediti korak naprej

Tega poleg uveljavljenega selektorja vliva tudi uspeh ACH Volleyja v Ligi prvakov.

Reprezentanti so se že zbrali v tradicionalnem pripravljalnem taboru v Mariboru. Pred začetkom kvalifikacijskega turnirja v Mariboru med 21. in 23. majem ter v Izraelu med 28. in 30. majem se bodo odbojkarji na prijateljskih tekmah pomerili s Slovaki in Turki.

Flajsa še muči poškodba
Vabilu Vukovića so se odzvali vsi z izjemo Andreja Flajsa, ki ga bo zamenjal Jan Planinc. Kapetan ACH Volleyja se je opravičil, da ga še vedno muči poškodovani gleženj, po naporni sezoni pa bi se rad tudi nekoliko odpočil.

Najprej EP, nato pa ...
"Imamo močno moštvo, kar sem spoznal zadnje mesece, ko sem bolj pozorno spremljal igre ACH Volleyja in drugih slovenskih odbojkarjev tako doma kot v tujini. Naš prvi cilj bo uvrstitev na evropsko prvenstvo, v prihodnosti pa si želimo ekipo spraviti tudi na raven, da bo lahko nastopila na svetovnem prvenstvu in na olimpijskih igrah. Za zdaj so vsi igralci v enakovrednem položaju, na pripravah in prijateljskih tekmah pa se bo izoblikovala prva sedmerica. Prav tako bomo šele po pripravah določili kapetana," je dejal selektor.

Načrtno lotevanje priprav
"V veliko čast mi bo voditi slovensko reprezentanco. Gre za skupek mladih, izjemno talentiranih igralcev, ki jim je treba zagotoviti vse možnosti za dober trening. Priprav se lotevamo načrtno, sistematično in mirno. Prepričan sem, da je to ključ do uspeha. Vanj brezpogojno verjamem, zaupam reprezentantom in ne dvomim, da bomo uspešno sodelovali ter vsi skupaj predano sledili skupnemu cilju, tj. uvrstitvi na EP 2012," je še dodal Vuković.

Nov selektor dodaten motiv
"Z velikim optimizmom pričakujemo kvalifikacijska turnirja. Veseli me, da se je gospod Vuković odzval našemu vabilu. Prepričan sem, da bo s svojim strokovnim znanjem in karizmo še dodatno motiviral naše reprezentante," je na novinarski konferenci povedal Matjaž Kovačič, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Spremembe v vrhu zveze
Sprememba na selektorskem položaju (Vuković je zamenjal Gregorja Hribarja) pa ni edina, ki jo je sprejel OZS. Reprezentanca bo dobila svojega direktorja, to bo Uroš Stanič, direktorja pa bo dobila tudi sama zveza. To funkcijo bo opravljal Mitja Koželj.

Odbojkarji želijo narediti korak naprej