Blejci bodo v Stožicah želeli popraviti spodrsljaj iz Budve in z zmago osvojiti prvo mesto v skupini C. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Blejci bodo v Stožicah želeli popraviti spodrsljaj iz Budve in z zmago osvojiti prvo mesto v skupini C. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alen Šket, Andrej Flajs
Kapetan Flajs zagotavlja, da se igralci ne zanašajo na morebitno organizacijo zaključnega turnirja in da želijo z osvojitvijo prvega mesta vsaj na papirju lažjega tekmeca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Adam Nowik
Bernardi je poljske podprvake v zadnjih tekmah povsem prebudil, dobili so zadnja dva obračuna lige prvakov, odlično pa so začeli igrati še v poljski ligi, eni najmočnejših v Evropi. Tekma proti Bledu bo za njih za biti ali ne biti, saj morajo za napredovanje zmagati. Foto: EPA
Blejci po zmago nad Poljaki

Tekma pred domačim občinstvom ob 20.15 proti ekipi, ki jo zadnje tri tedne vodi legendarni Lorenzo Bernardi, bo namreč odločala o prvem mestu v skupini. Blejcem bi za to zadostoval že minimalen poraz z 2:3, a si po prvem porazu v Budvi želijo zmage. Pot do nje pa ne bo lahka, česar se v taboru slovenskih prvakov dobro zavedajo.

"Povsem jasno je, da je poljska ekipa nekaj drugega, kot je bila na naši prvi tekmi. A mi si želimo zmago, s katero bi osvojili prvo mesto v skupini. Zavedamo pa se, da bomo morali pokazati našo najboljšo igro, če želimo željo izpolniti. V zadnjih dnevih smo se spočili, na tekmece dobro taktično pripravili, v pomoč nam bodo tudi navijači. Zagotovo v dvoboju ne bomo preračunavali, ne zanašamo se namreč na to, da bi utegnili organizirati zaključni turnir. V nadaljevanju pa si želimo vsaj na papirju lažjega tekmeca," je dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Kolaković želi zmago na vsaki tekmi
Podobno razmišlja tudi trener ACH-ja Igor Kolaković. "Čaka nas pomembna in zahtevna tekma, a tako kot za nas tudi za tekmece. Poljaki so odlična ekipa, njihova zadnja zmaga v derbiju poljskega prvenstva to potrjuje. V prvi medsebojni tekmi smo jo premagali z željo, srčnostjo in disciplino, podobne stvari nas morajo krasiti tudi tokrat. Če bomo igrali z enako energijo kot na Poljskem, lahko zmagamo. In zmaga je naš cilj na vsaki tekmi, od nas drugačnih besed ne boste slišali. Ob polnih Stožicah bo tudi lažje dosegljiva," poziva navijače črnogorski strateg, ki je že pozabil na tekmo z Budvansko Rivijero, na poraz, mrzlo dvorano in cigaretni dim v njej.

"Naša moč je bil vedno kolektiv in tudi tokrat se zanašam nanj. Mi tako ali tako nimamo posameznika, ki bi lahko sam premagal tekmece. V zadnjih tednih smo imeli težek in zgoščeni razpored, tako da se nam pozna pomanjkanje kakovostnega treninga. Na treningih in tekmah nam je manjkal tudi Uroš Kovačević, ki bi lahko igralce nekoliko razbremenil," je povedal Kolaković in dodal, da ekipi nimata skritih orožij, se dobro poznata ter da naj bi odločali želja in natančnost.

"Blejci favoriti zaradi sproščenosti in vzdušja"
Bernardi, ki je igralcem poljske ekipe, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Mitja Gasparini, vrnil nasmeh na lica, ne skopari s pohvalami blejskega moštva. "ACH v zadnjem času igra pomembno vlogo v evropski odbojki. Lani se je uvrstil na zaključni turnir, velike možnosti pa ima tudi letos. Če ne z rezultati, pa z organizacijo zaključnega turnirja. Za to je favorit, saj ima prekrasno dvorano, v kateri je na tekmah lige prvakov 12.000 ljudi, kar je zelo pomembno," je dejal Italijan. Lorenzi na tekmi daje prednost Blejcem zaradi sproščenosti, saj so se že uvrstila naprej, in dobrega vzdušja.

Pohvalil je tudi svojega varovanca Mitjo Gasparinija, ki pa mu ni veliko pomagal pri postavljanju taktike. "Gasparini je odličen igralec, a to, da dobro pozna tekmece, ni za nas nobena prednost. Marsikaj govori v prid gostiteljev, toda tudi mi smo v Ljubljano prišli samozavestni. Za nas igra le zmaga. Storili bomo vse, da jo dosežemo. Pri tem nas ne sme biti strah niti peklenskega vzdušja, popravnega izpita namreč ne bomo imeli."

SKUPINA C, 6., zadnji krog
Sreda ob 20.15 (prenos na TV SLO 2):
ACH VOLLEY - JASTRZEBSKI WEGIEL

OLYMPIACOS - BUDVANSKA RIVIJERA

Lestvica:
ACH VOLLEY 5 4 1 14:8 11 točk
JASTRZEBSKI WEGIEL 5 2 3 11:9 8
BUDVANSKA RIVIJERA 5 3 2 9:10 7
OLYMPIACOS PIREJ 5 1 4 7:14 4
Blejci po zmago nad Poljaki