V moški srednjeevropski ligi bosta nastopili sve slovenski moštvi - ACH Volley in Calcit Volleyball. Foto: BoBo
V moški srednjeevropski ligi bosta nastopili sve slovenski moštvi - ACH Volley in Calcit Volleyball. Foto: BoBo

Slovenski prvaki iz Ljubljane so se po lanski sezoni, ki v Evropi ni bila najuspešnejša, pred novo sezono odločili za nekaj sprememb. Na mesto trenerja so postavili Luko Slabeta, njegov pomočnik bo Gašper Ribič. V Tivoli so zvabili srbskega blokerja Borislava Petrovića, brazilskega podajalca Carlosa Moreno, ameriškega sprejemalca Jaysona Jablonskyja in francoskega korektorja Sidibeja Morya.

Konkurenca vedno močnejša
Cilj ljubljanskega moštva v tekmovanju, ki so ga osvojili že štirikrat (dvakrat je bil najboljši Innsbruck in enkrat Dunaj), je prvo mesto, toda to ne bo tako lahko dosegljivo.
Trener ACH Volleyja Slabe je dobro seznanjen z močjo tekmecev: "Liga bo letos kakovostnejša kot v prejšnjih letih. Kot zmeraj bo Hypo Tirol Innsbruck izredno močan, tudi Aich Dob je ena izmed ekip, ki se bodo borile za vrh lestvice. Zelo se je okrepila ekipa iz Bratislave, v svoje vrste je privabila kar nekaj izkušenih domačih igralcev, ki so v zadnjih letih nastopali v najmočnejših evropskih ekipah. Tudi Kamničani lahko ogrozijo katero koli od prej omenjenih ekip."

Odbojkarice Nove KBM Branika branijo naslov
Konec tedna se začenja tudi ženska srednjeevropska liga, v kateri bodo naslov branile igralke Nove KBM Branika, tudi tokrat pa jim bodo družbo delale Kamničanke. Mariborčanke bodo v novo sezono krenile oslabljene, saj so jih zapustile Američanka Sarah Ammerman, Srbkinja Aleksandra Milosavljević in slovenska reprezentantka Monika Potokar. Na drugi strani bodo preostale slovenske predstavnice kar precej močnejše. V klub se je namreč vrnila Jelena Strel Kosmač, na blokerskem mestu ji bo družbo delala nekdanja reprezentantka Maja Guštin, iz Hrvaške pa je prišla odlična napadalka Ana Starčević.