Vid Jakopin je v nedeljo dopolnil 23 let. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vid Jakopin je v nedeljo dopolnil 23 let. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Kolaković
Trener ACH-ja Igor Kolaković seveda dobro pozna črnogorske odbojkarje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Blejci tudi v Budvo po zmago

Blejci lahko teoretično tudi izgubijo obe tekmi (prihodnjo sredo bo v Stožicah gostoval Jastrzebski iz Poljske), pa jim še vedno ne bo ušel drugi del tekmovanja, če jim bo pomagal Olympiacos.

Slovenski prvaki so se na pot v Črno goro odpravili že prejšnji teden. Vmes so se ustavili še v Splitu, kjer so v srednjeevropski ligi gostovali pri Mladosti iz Kaštele in z gladko zmago dokazali, da jim med prazniki forma ni padla. Seveda pa je tekma Lige prvakov povsem nekaj drugega, zato ne pričakujejo, da bodo z lahkoto opravili tudi z Budvansko Rivijero, ki je na domačem igrišču gotovo nevarnejša kot na gostovanjih. V Ljubljani se je z blejsko ekipo enakovredno kosala le en niz.

Kolaković: Pritisk navijačev ne bi smel biti težava
"Jasno je, da nas čaka težja naloga kot v Ljubljani. A smo optimistično razpoloženi. Če bomo igrali odgovorno in disciplinirano, si lahko že v Črni gori zagotovimo napredovanje," meni Vid Jakopin, ki je na poti v Budvo praznoval 23. rojstni dan.

"Vse tri ekipe se še borijo za drugo mesto in bodo proti nam zelo motivirane. Toda nas to ne zanima, želimo nadaljevati niz zmag. Znova se hočemo dokazati v gosteh," se na položaj Črnogorcev ne ozira kapetan Andrej Flajs.

Enakega mnenja je tudi trener Igor Kolaković, sicer Črnogorec: "Občinstvo v Budvi ni primerljivo z ljubljanskim, vsaj kar se tiče podpore in navijanja. A ne glede na to na tekmi lahko pričakujemo precej naelektreno ozračje in velik pritisk na naše odbojkarje. Toda ACH Volley je velik klub in tega pritiska zagotovo ne bo občutil kot hendikep."
Prenos tekme si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2. Komentator bo Ervin Čurlič.
Sreda ob 20.00 (prenos na TV SLO 2):
BUDVANSKA RIVIJERA - ACH VOLLEY

Ob 17.30:
JASTRZEBSKI WEGIEL - OLYMPIACOS

Lestvica:                               
ACH VOLLEY 4 4 0 12:5 10 točk
JASTRZEBSKI WEGIEL 4 1 3 8:9 5
BUDVANSKA RIVIJERA 4 2 2 6:8 5
OLYMPIACOS PIREJ 4 1 3 7:11 4
 
Blejci tudi v Budvo po zmago