Philip Eatherton je bil v letih 2005 in 2007 z ZDA vseameriški prvak, nato pa še tretji v Svetovni ligi 2007. Foto: EPA
Philip Eatherton je bil v letih 2005 in 2007 z ZDA vseameriški prvak, nato pa še tretji v Svetovni ligi 2007. Foto: EPA

Vodstvo kluba se je za njegov prihod odločilo predvsem zaradi številnih poškodb igralcev na tem igralnem položaju. 35-letni Eatherton, ki prihaja iz St. Louisa, je tudi na širšem spisku ameriške izbrane vrste in je za ZDA redno igral kar 6 let (2001-2007). 206 cm visoki odbojkar bo v Sloveniji ostal do konca sezone.

ACH ostal samo z enim blokerjem
Pred zadnjima dvema krogoma skupinskega dela Lige prvakov so slovenski prvaki ostali le z enim zdravim srednjm blokerjem Davorjem Čebronom, saj so Alen Pajenk, Tomaž Kamnik in Thomas Delano poškodovani. Američanu grozi celo operacija kolenskih vezi, Pajenk je prebolel bolezen, a še ne sme trenirati, medtem ko naj bi bil Kamnik pripravljen za igro čez dobre tri tedne.

Januarja še dve tekmi Lige prvakov
14. januarja se bo ACH Volley na Dunaju pomeril z Aon hotVolleysom, ki se je okrepil s portoriškim podajalcem Fernandom Moralesom. Ta je sicer v reprezentanci rezerva Angelu Perezu, podajalcu kluba, ki domuje na Bledu, Radovljici in v Ljubljani. Pred osmino finale čaka v Tivoliju varovance Glenna Hoaga še obračun s Trentinom (24. 1.), ob ugodnem razpletu pa lahko Blejci postanejo najboljše drugouvrščeno moštvo in s tem nosilec v osmini finala Lige prvakov.

T. G.