ACH Volley je dobil težko pričakovani 'wild card'. Foto: MMC RTV SLO
ACH Volley je dobil težko pričakovani 'wild card'. Foto: MMC RTV SLO
Rasto Oderlap
Bled bo še tretje leto zapored igral v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO

Slovenskim odbojkarskim klubom na lestvici Cev ni uspelo zbrati dovolj točk, s katerimi bi slovenski prvak dobil pravico za nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi. Razloga za povabilo Bledu sta uspeh (letos so se uvrstili v osmino finala) in zanimanje okolice (vedno razprodana dvorana Tivoli). Na Odbojkarski zvezi Slovenije za zdaj še ne vedo, katera evropska ekipa je dobila še eno preostalo posebno povabilo.

Oderlap: "Znamo pripraviti vzdušje"
"Ponovnih nastopov v Ligi prvakov se veselimo. Pokazali smo, da znamo pripraviti spektakularno vzdušje in z njim smo močno povečali prepoznavnost odbojke pri nas. Nastop z najboljšimi klubi Evrope bo najpomembnejši izziv kluba v prihajajoči sezoni," je novico komentiral predsednik kluba Rasto Oderlap.

"Na Cevu znamo ceniti dobro delo in vsi smo opazili, da odgovorni na slovenski zvezi in v klubu delajo dobro. Naj bo to vabilo kot nagrada za do zdaj opravljeno delo in tudi kot prispevek Evropske odbojkarske zveze k še hitrejšemu razvoju odbojke v Sloveniji," je predsednik Ceva Andrej Meyer sporočil slovenski zvezi.

Žreb skupin za Ligo prvakov bo 27. junija na Dunaju.

S. J.