Mitja Gasparini je bil eden vidnejših v legendarni dvorani Palapanini v Modeni. Foto: Foto Bobo
Mitja Gasparini je bil eden vidnejših v legendarni dvorani Palapanini v Modeni. Foto: Foto Bobo
Matija Pleško, Autocommerce Bled
Mitja Pleško je po osvojitvi naslova prvaka srednjeevropske lige svoje moštvo pripeljal do novega velikega uspeha. Foto: Foto Bobo
Modena srečno mesto slovenske odbojke

Slovenski prvaki so proti Makedoncem v Modeni zasluženo slavili. Večino tekme so imeli niti igre v svojih rokah in prva dva niza prepričljivo dobili. Prvega, v katerem je blestel sijajni Mitja Gasparini, pri 19, drugega pa pri 17. Tako kot v prvem sta bila tudi v tem delu nasprotnika izenačena do 12. točke, nato pa so slovenski šampioni osvojili štiri točke zapored (16:12), se razbremenili in s poletno igro nadigrali moštvo Joška Milenkoskega.

Blejci v tretjem nizu nezbrano in podcenjevalno
To je v tretjem delu izkoristilo začetno nezbranost in rahlo podcenjevanje Blejcev. Ekipa iz Skopja je povedla s 4:2, sredi tedna okronanim prvakom interlige pa je uspelo izenačiti na 11. Nato so osvojili le še sedem točk, precej višji nasprotniki pa znižali na 2:1 v nizih po seriji zaporednih točk (25:18). Četa trenerja Dragutina Baltiča je dvome o zmagovalcu razrešila v četrtem delu. Vodila je že z 21:16, nato pa slavila tesno s 25:23 po zaključni točki razpoloženega Gasparinija.

V drugem, precej močnejšem polfinalnem obračunu, je gostitelj turnirja ekipa Modene s 3:0 v nizih ugnala rusko Iskro.

Pleško: V finalu želja po dobri igri
Mitja Pleško, kapetan Autocommerca: "Tekmo smo dobro začeli in predvsem z dobrimi servisi smo si hitro priigrali veliko prednost. Potem je prišel tretji niz in namesto da bi tekmo mirno pripeljali do konca, so se začele vrstiti nepotrebne napake. K sreči smo se izognili petemu nizu, ki je vselej loterija. V jutrišnjem finalu si želimo predvsem pokazati odlično igro in se predstaviti v čim boljši luči, saj navsezadnje ne igramo vsako leto finala evropskega pokala."

Pokal Top Teams, zaključni turnir, Modena
Polfinale:

AUTOCOMMERCE BLED - Rabotnićki Skopje
3:1 (19, 17, -18, 23)

Autocommerce: Flajs, Čebron 6, Gasparini 23, Barreto 10, Čuturič 13, Pleško 21, Šmuc, Škorc, Kamnik, Urnaut, Satler 7, Dolenc.

Rabotnićki: Karanovik, Andonov, Josifov 8, Trajcevski, Ristič 18, Despotovski, Simovski, Mitev 1, Ristoski 12, Ginov, Nakovski 10, Modev 9.

CIMONE MODENA - Iskra Odincovo (RUS)
3:0 (12, 20, 21)

Finale, nedelja ob 16.00:
CIMONE MODENA - AUTOCOMMERCE BLED

C. R.

Modena srečno mesto slovenske odbojke