ACH Volley je na dozdajšnjih štirih srečanjih klonil le proti Poljakom. Foto: FOTO BOBO
ACH Volley je na dozdajšnjih štirih srečanjih klonil le proti Poljakom. Foto: FOTO BOBO
Blejci imajo v Carigradu prvo zaključno žogo

Carigrajčani bodo zato še posebej nevarni. Blejci so jih v Tivoliju premagali šele v petih nizih. Varovanci trenerja Glenna Hoaga lahko tekmo pričakujejo mirneje, saj bi imeli ob morebitnem porazu popravni izpit doma v zadnjem krogu proti Asseco Resovii. Proti Poljakom lahko tudi izgubijo in se kljub temu uvrstijo med 12, če Paris Volley premaga Carigrajčane.

"Vse te računice nas ne zanimajo. Ne želimo biti odvisni od drugih, zato računamo na zmago že v Carigradu. Mislim, da imamo za to dovolj kakovosti. Smo v dobri formi, Turki v zadnjih tekmah, ki smo si jih ogledali na kasetah, niso blesteli, tako da obstajajo vse možnosti, da mi tekmo dobimo. Seveda pa ne pričakujemo lahkega dela. Morali bomo igrati najbolje, kot znamo, in striktno izpolnjevati taktične naloge," je razmišljanje ACH-ja pred tekmo povzel pomočnik Hoaga, Tilen Kozamernik.

Blejcem nekaj preglavic povzročajo zdravstvene težave. Daniel Lewis si je prejšnji teden izpahnil mezinec, pri Matevžu Kamniku se še pojavljajo težave s kolenom, a se Hoag s tem ne obremenjuje preveč.

Moštvo z Bleda je zelo zadovoljno, da se je Estonec Oliver Venno po poškodbi gležnja hitro vrnil v ekipo in je igral že na sobotni tekmi srednjeevropske lige proti Salonitu, ki so jo Gorenjci v Kanalu gladko dobili ter si še povečali samozavest pred pomembnim gostovanjem v Carigradu.

Liga prvakov
Skupina F, 5. krog

Sreda ob 16.00 (prenos na TV SLO 2):
ISTANBUL B. SEHIR - ACH VOLLEY

Ob 20.30:
ASSECO RESOVIA RZESZOW - PARIS VOLLEY

Sreda, 20. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY - ASSECO RESOVIA RZESZOW

Lestvica:                           
ASSECO RESOVIA RZESZOW 4 4 0 12:4 8
ACH VOLLEY 4 3 1 11:7 7
ISTANBUL B. SEHIR 4 1 3 6:9 5
PARIS VOLLEY 4 0 4 3:12 4
V drugi del vodita prvi dve mesti.
 
Blejci imajo v Carigradu prvo zaključno žogo