Odbojkarji ACH Volleyja so se že prebili v osmino finala Lige prvakov. Zdaj bodo naskakovali prvo lovoriko v letošnji sezoni. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji ACH Volleyja so se že prebili v osmino finala Lige prvakov. Zdaj bodo naskakovali prvo lovoriko v letošnji sezoni. Foto: MMC RTV SLO
Glen Hoag
Glen Hoag se zaveda, da so njegovi varovanci veliki favoriti. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Jerončič
Zoran Jerončič opozarja na moč Mariborčank. Foto: MMC RTV SLO

Blejci se bodo v prvem petkovem polfinalu srečali z odbojkarji Asteca Triglava, medtem ko bo drugi polfinale lokalni derbi med odbojkarji iz Kanala in Prvačine. "Čeprav veljamo za favorite, pa je naša prva skrb polfinale. Najprej moramo premagati Triglav, zato se zdaj ukvarjamo zgolj s to tekmo. Mislim, da bodo fantje ravno dovolj motivirani. Treba bo osvajati točko za točko, kar nas bo pripeljalo do želenega finala," je dejal trener velikih favoritov Glen Hoag,

Vuković že štiri mesece misli na srečanje s Salonitom
V drugem polfinalnem obračunu je veliko težje napovedati zmagovalca. Sosedski derbiji med Prvačino in Salonitom so bili vedno izenačeni in polni naboja. Marchiol je v državnem prvenstvu nanizal že deset zaporednih zmag brez izgubljenega niza. Trener Mijo Vuković ima na zelo dobro ekipo, ki ima jasna cilja, finala v pokalu in državnem prvenstvu.

"Za obračun s Salonitom se pripravljamo že štiri mesece. Smo gostitelji turnirja, zato ne bi rekel, da je vloga favorita na strani Kanalcev. Resda igra Salonit v višjem rangu tekmovanja, ima težje nasprotnike, mi pa smo navajeni zmagovati," je optimistično razpoložen Vuković, ki je v svoji igralski karieri veliko let navduševal v dresu Salonita.

Za derbi vlada veliko zanimanje
Salonit na svojo trinajsto lovoriko čaka že nekaj let, s petimi državnimi ter sedmimi pokalnimi naslovi pa je še naprej najtrofejnejši moški odbojkarski klub v Sloveniji. "Čaka nas izjemno zanimiv in izenačen dvoboj. Zmagovalca je nemogoče napovedati. Resda igramo mi skozi sezono težje tekme v srednjeevropski ligi oziroma evropskem tekmovanju, toda Marchiol igra v svoji dvorani in ima izjemno serijo zmag," pravi italijanski strateg na klopi Kanalcev Emanuele Fracascia, ki ne bo mogel računati na že dlje časa poškodovanega Andreja Kovačiča. Novogoriška športna dvorana bo v petek ob 20.00 zagotovo pokala po šivih.

Jerončič pričakuje težko delo
V ženski konkurenci vse kaže na ponovitev lanskega finala. V polfinalu favorizirani ekipi Hit Nove Gorice ter mariborske Nove KBM Branika naj ne bi imeli večjih težav z Alinaso iz Šempetra in s Calcitom iz Kamnika. "Kako resno se na polfinale pripravljajo pri Šempetru, priča tudi dejstvo, da si je njihov trener Boris Klokočovnik ogledal in posnel našo domačo tekmo s španskim Albacetejem. Če bo prišlo do ponovitve lanskega finala, pa nas prav gotovo čaka še težje delo kot lani. Nenazadnje je težje lovoriko braniti, kot pa jo naskakovati," je dejal trener Novogoričank Zoran Jerončič.

Mariborčanke si zelo želijo nove lovorike
Mariborski Branik je po osvojenih lovorikah daleč pred vsemi v ženski konkurenci, a podobno kot Kanalci na novo lovoriko čaka že nekaj let. "Vse bomo storili, da jo bomo končno osvojili. Zaenkrat ni težav v ekipi, tako da se nadejamo, da bomo v Novi Gorici nastopili v najmočnejši zasedbi. Najprej moramo premagati Kamnik. Vloga favoritinj za končno zmago pripada Novogoričankam, ki igrajo pred svojim občinstvom, prav tako pa so nas v zadnjem času premagovale in nenazadnje tudi branijo pokalni naslov," je povedal trener Mariborčank Bruno Najdič.

Moški finale bo na sporedu v soboto ob 20.00, ženski finalni obračun pa v nedeljo ob 18.00, obe srečanji bo neposredno prenašala TV Slovenija 2.

Polfinale (M), petek ob 17.00:
ASTEC TRIGLAV - ACH VOLLEY

Ob 20.00:
SALONIT ANHOVO - MARCHIOL PRVAČINA

Finale bo v soboto ob 20.00 (prenos na TV Slovenija 2).

Polfinale (Ž), sobota ob 13.00:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT KAMNIK

Ob 17.00:
ALIANSA - HIT NOVA GORICA

Finale bo v nedeljo ob 18.00 (prenos na TV Slovenija 2).

C. R.