Blejski odbojkarji so dobili vse štiri tekme v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Blejski odbojkarji so dobili vse štiri tekme v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Alen Šket
Alen Šket je dosegel največ točk za ACH Volley. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Kolaković
Igor Kolaković je bil do sreine zadnjega niza zelo zaskbljen, nato pa je le našel pravi recet za Grke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijači ACH Volleyja
Vzdušje v Stožicah je bilo znova sijajno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley ostaja neporažen

Srečanje je bilo zelo podobno kot pred šestimi dnevi v Pireju, ko so Blejci rešili sedem zaključnih žog in zmagali v petih nizih. 10.000 navijačev je pozdravilo že četrto zmago v letošnji sezoni Lige prvakov.

Serija 9:1 odločila prvi niz
V začetni postavi Blejcev so bili Andrej Flajs, Alen Šket, Matevž Kamnik, Dejan Vinčič, Milan Rašić in Vid Jakopin. Gostitelji so potrebovali kar nekaj časa, da so našli pravi ritem. Tekmeci se sicer niso preveč oddaljili, a so imeli vseskozi točko ali dve prednosti. V uvodnem nizu so gostje povedli s 13:11, potem pa so se Blejci prebudili in s serijo 9:1 naredili popoln preobrat. Trener gostov Flavio Gulinelli je dvakrat zahteval minuto odmora, a zaman. Trdnega vodstva šestih točk Blejci niso zapravili, Šket pa je nato potrdil zmago z drugo zaključno žogo.
Končnica znova pripadla ACH-ju
V drugem nizu je bil izid vseskozi izenačen. Toda po drugem tehničnem odmoru pri 16:15 za Blejce je šlo domačim spet vse po načrtih. Andrej Flajs je z dobrim napadom zagotovil 20. točko. Pri 22:19 za Blejce je ob koncu niza na sceno stopil Vid Jakopin. Najprej je zvito podaljšal žogo čez grški blok, nato pa jo še neubranljivo zabil na nasprotno polovico. Po novi napaki Grkov je bil drugi niz odločen (25:21).

Grke dvignil Despaige
Olympiacos je pokazal zobe v tretjem nizu. Predvsem po zaslugi razigranega Kubanca Rolanda Despaigeja so Grki pobegnili na 9:4 in 13:7. Odbojkarji ACH-ja so se približali na štiri točke zaostanka, vendar še vedno delali preveč napak pri sprejemu in bloku. Gostitelji so se v zaključku niza sicer povsem približali (19:22 in 23:24), vendar so Grki le znali zadržati prednost in osvojili niz.

Z odličnim blokom Olympiacos izsilil peti niz
Olympiacos je tudi četrti niz začel sijajno, hitro je bilo 4:8. Z nekaj odličnimi točkami Matevža Kamnika in Šketa so se približali, vendar nikoli dovolj, da bi lahko računali na preobrat. Šele pri izidu 19:21 so se res prebudili. Ob servisih Šketa in točkah Vinčiča in Kovačeviča so izenačili in celo povedli s 23:21. Srečnega konca v infarktni končnici ni bilo. Grki so se izkazali z izjemnim blokom in dobili štiri točke zapored (23:25).

V ključnih trenutkih gostitelji bolj zbrani
Olympiacos je v odločilnem nizu povedel s 6:3 in 8:5, potem pa je sledil popoln preobrat. Zbrana igra domačih, točke po blokih ter napake tekmecev so na široko odprli vrata do zmage. Šket je poskrbel za 10:8, Grki so še zadnjič zapretili pri 9:11, več pa jim ni uspelo. Navdušeni navijači so po točki Šketa za 15:11 stoje pozdravili svoje ljubljence.
S četrto zmago so si Blejci praktično že zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja. Naslednjo tekmo bodo igrali 5. januarja v gosteh proti Budvanski Rivijeri.
Izjavi po tekmi:

Igor Kolaković, trener ACH Volleyja:
"Tekma je bila zelo težka. Zahvaliti se moramo občinstvu, ki je začutilo, kdaj nam je bilo najtežje. Ne glede na to, da smo dobili dva niza, je bil Olympiacos zelo nevaren. V tretjem in četrtem nizu je povsem nadzoroval igro, zraven smo prišli šele v končnici. V petem nizu smo naredili serijo in si nazadnje le zagotovili miren konec. Ostali smo še nekaj dolžni pri kakovosti, smo pa to nadomestili z borbenostjo."
Flavio Gulinelli, trener Olympiacosa: "Za nas je bilo izredno igrati pred toliko izrednimi navijači. Na začetku smo bili kar malo prestrašeni. Nato pa smo začeli igrati vse bolje. Na našo smolo, in čestitke Bledu za takšno igro, se je domača ekipa vrnila in dobila peti niz."

Skupina C:
ACH VOLLEY - OLYMPIACOS PIREJ
3:2 (20, 21, -23, -23, 11)

ACH Volley: Šket 19, Jakopin 17, Flajs 16, Rašić 9, Kamnik 9, Kovačević 4, Vinčić 3, Van Dijk 2.

Olympiacos: Tzouritis 29, Despaigne 15, Kral 14, Jablonsky 11, Žekov 4, Papazoglou 1, Andreadis 1.

JASTRZEBSKI WEGIEL - BUDVANSKA RIVIJERA
3:0


Lestvica:
ACH VOLLEY * 4 4 0 12:5 10 točk
JASTRZEBSKI WEGIEL 4 1 3 8:9 5
BUDVANSKA RIVIJERA 4 2 2 6:8 5
OLYMPIACOS PIREJ 4 1 3 7:11 4
* - v drugem delu tekmovanja


Pokal challenge (M), šestnajstina finala, povratna tekma:

Salonit Anhovo - BEAUVAIS 1:3
0:3 (-16, -22, -17)

* - izid prve tekme je v odebeljenem tisku

Izbranci trenerja Dragutina Šukerja so se poslovili od evropskega Pokala challenge, francoski Beauvais Oise je bil v obeh dvobojih premočan in se je zasluženo uvrstil v osmino finala. Kanalci so v prvem nizu igrali zelo nervozno, kar so Francozi s pridom izkoristili in po 19 minutah slavili s 25:16. Najbolj enakovredno in izenačeno predstavo so gledalci videli v drugem nizu. Domači odbojkarji so bili tisti, ki so narekovali ritem igre in vseskozi vodili. Odlično so zaustavili korektorja Pavela Bartika, v končnici pa naredili preveč napak. V tretjem nizu so Kanalci igrali slabo in s številnimi napakami omogočili Francozom gladko zmago.

ACH Volley ostaja neporažen