Glenn Hoag bo tudi v letošnji sezoni vodil odbojkarje ACH Volleyja. Foto: MMC RTV SLO
Glenn Hoag bo tudi v letošnji sezoni vodil odbojkarje ACH Volleyja. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Flajs
Andrej Flajs je novi kapetan Blejcev. Foto: STA

17. oktobra se bodo prvič predstavili radovljiškemu občinstvu. Nasprotnik bo slovenski podprvak Salonit. V ekipi ni več Matije Pleška, Roka Satlerja, Davorja Čebrona, Mitje Gasparinija, Jasmina Čuturiča, Sebastjana Škorca, Delana Thomasa, Angela Pereza, Nicholasa Cundya in Phillipa Eathertona. Prišli so številni novi igralci. Izkušeni trio sestavljajo Marcelo Barreto, povratnik v ekipo, Veljko Petković in Ramon Gato. Veliko je novih mladih obrazov: Oliver Venno, Jan Pokeršnik, Dejan Vinčič, Vid Jakopin in Matej Vidič. Od lanske sestave so ostali Aleš Fabjan, Matevž Kamnik, Alen Šket, Alen Pajenk in Andrej Flajs.

Flajs bo tudi novi kapetan. "Sam sem presenečen, da so me izbrali za kapetana. S tem sem sprejel odgovorno nalogo. Prej je to delo od samega začetka opravljal Mitja Pleško. Kemija med igralci in vodstvom kluba je prava. Uigranost bo prišla s tekmami in s treningi," je povedal Sevničan.

Lani niso izpolnili vseh ciljev
Vodstvo kluba ni bilo najbolj zadovoljno s sezono 2008/09. Državni naslov so osvojili brez težav. S 3:0 so odpravili kanalski Salonit. Z njimi so se srečali tudi v finalu slovenskega pokala. Blejci so bili tudi tokrat uspešni, a s kar nekaj sreče. V srednjeevropski ligi jim ni šlo po načrtu. Uvrstili so se na zaključni turnir, v finalu pa je bil Hypo Tirol previsoka ovira. V Ligi prvakov so nastopili v skupini s Trentinom, AON hotVolleysom in Beauvaisom. Blejci so se prebili iz skupine v osmino finala, kjer so naleteli na Zenit iz Kazana in izgubili v obeh tekmah.

Hoag: V Ligi prvakov bo letos še težje
Ekipo še naprej vodi kanadski strokovnjak Glenn Hoag, njegov pomočnik pa bo Tilen Kozamernik. V klubu ni več Radovana Gačiča, enega od dveh pomočnikov v lanski sezoni. "V klubu so zbrani najboljši talenti. Večino mladih je že igralo na evropskem prvenstvu. Podprti so z izkušenimi igralci, z Gatom, Petkovičem in Barretom. Kar se tiče Lige prvakov, bo letos še težje kot lansko leto, čeprav v skupini nimamo italijanske ali ruske ekipe. Ekipe v skupini so težki nasprotniki. Načrt je, da igramo točko za točko. Vsak igralec ima svojo odgovornost, svojo vlogo v ekipi. Vsak mora biti ekipni igralec in pustiti svoje interese ob strani. Igralci morajo verjeti vase," je povedal Hoag, ki je bil s kanadsko reprezentanco uspešen v kvalifikacijah z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo.

Predsednik upravnega odbora Rasto Oderlap ima prav tako visoke cilje: "Nekaj igralcev je ostalo, večina pa je novih. Veseli smo, da smo uspeli sestaviti tako močno ekipo. Naša strategija je ostala enaka. Pridobiti najboljše slovenske igralce, okrepljene s pravimi tujci. S to ekipo imamo cilj osvojiti državno prvenstvo, slovenski pokal, biti prvaki srednjeevropske lige ter se uvrstiti v nadaljnje tekmovanje v ligi prvakov. Prepričan sem, da s tako ekipo to ne bo velik zalogaj. Trenerja morata ekipo uigrati in verjamem, da uspeh ne bo izostal. Kombinacija mladosti in izkušenosti se je pri nas že pokazala za dobro. Gato je igral v italijanski A 1 ligi, Petković je leta 2000 v Avstraliji osvojil olimpijsko medaljo. Sestavili smo ekipo, ki je ne samo po športni plati, ampak tudi po človeški plati mnogo boljša kot katera koli prejšnja ekipa."

Minuli konec tedna so Blejci organizirali turnir. Prvo mesto je pripadlo črnogorskemu prvaku Budvanski Rivjeri, ACH Volley je bil drugi, avstrijski Dob pa tretji. Pred začetkom srednjeevropske lige bodo v sredo in četrtek v Italiji odigrali dve prijateljski tekmi.